A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/ivan%20suker.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Pismo gradonačelnika V. Gorice: Jadranka, spasi nas od Šukera! | Politika+
Hrvatska

POZIV U POMOĆ: Pismo gradonačelnika V. Gorice: Jadranka, spasi nas od Šukera!

Nakon što je izbačen iz Banskih dvora, Šuker je sve karte stavio na Veliku Goricu.

FOTO: Arhiva
Piše: VLM

Dražen Barišić, HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice, poslao je dramatično pismo predsjednici stranke Jadranki Kosor u kojemu od nje traži da ga zaštiti od Ivana Šukera.

Proglašava me lijenim

Zajedno s još sedam članova Gradskog odbora (GO) tvrdi da je jedinstvo stranke opasno uzdrmano zbog Šukera i njegovih istomišljenika.

“Ovdje vlada diktatura predsjednika GO-a Ivana Šukera koji me redovito vrijeđa i proglašava nesposobnim i lijenim. Šuker prijeti raspuštanjem GO-a i govori da će on slagati listu za parlamentarne izbore u VI. izbornoj jedinici”, kaže se, među ostalim, u pismu koje završava molbom za pomoć.

Ukratko, dio velikogoričkih hadezeovaca sklonih gradonačelniku Barišiću od Jadranke Kosor traže da Šukera pošalje u političku mirovinu. Od našeg izvora iz središnjice HDZ-a, koji nam je i dao pismo, doznajemo da je srž problema zapravo Šukerova prevelika taština koja nije mogla podnijeti degradaciju, odnosno smjenu s ministarskog mjesta. Stoga je, kaže naš sugovornik, Šuker sve karte stavio na Veliku Goricu, u kojoj je još uvijek šef Gradskog odbora HDZ-a.

“Preko svog čovjeka, potpredsjednika Mladeži na nacionalnoj razini i dogradonačelnika Ervina Kolarca, a zapravo političkog balavca, želi kontrolirati Barišića. Želi svima i svim sredstvima poručiti da je on još uvijek gazda u Gorici. Zapravo, želi biti gradonačelnik iz sjene”, tvrdi naš izvor.

Barišić nije želio u javnost iznositi prljavi HDZ-ov veš, ali nam je rekao da postoji ozbiljan problem sa Šukerom i da su zbog toga i pisali predsjednici stranke. Kaže da je i on čuo da Šuker prijeti raspuštanjem GO-a.

– To nije istina. Uostalom, ja ne mogu to učiniti sve i da hoću. Pa zna se tko može raspuštati – kaže Ivan Šuker.

Iako ne podržava Barišića, tvrdi da se nije upustio u njegovo rušenje. Šuker tvrdi da nema ambiciju postati još jednom gradonačelnik Velike Gorice iako smatra da je bio bolji od Barišića, kojemu jako zamjera što probleme nije riješio na velikogoričkom Gradskom odboru i što ga je “cinkao” predsjednici stranke.

– Barišić mora shvatiti da sam ja i potpredsjednik stranke pa će morati iznijeti jake dokaze kojima će potkrijepiti sve te navode iz pisma – zaprijetio mu je Šuker. Barišiću zamjera samopromociju i kićenje tuđim perjem.

Kiti se tuđim perjem

– Hvali se vodoskokom koji su platile Hrvatske vode, gospodarskom zonom, za koju je država dala i novac i zemljište, hvali se projektima koji nisu njegovi, nego Vladini – kaže Šuker.

Doznajemo da će o pismu raspravljati uže predsjedništvo HDZ-a, ali i da svi, pa čak i oni koji pismo nisu potpisali, čekaju da središnjica stranke smiri bivšeg ministra Ivana Šukera.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan šuker, velika gorica, hdz