A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/dragutin-lesar-003.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Lesarovi Laburisti popularniji od HNS-a i HSS-a | Politika+
Hrvatska

TKO ĆE NA VLAST: Lesarovi Laburisti popularniji od HNS-a i HSS-a

"Laburisti neće biti u nikakvim predizbornim koalicijama! Nakon izbora jedino je sigurno da s HDZ-om nećemo razgovarati, jer se s njima može jedino u Remetinec."

FOTO: Vjerovali u ankete ili ne, Lesarov rejting očito raste
FOTO: Arhiva
Piše: Igor Bakšaj - igor.baksaj@politikaplus.com

Prema najnovijem istraživanju Hrvatski laburisti uz SPD i HDZ jedina stranka koja prelazi izborni prag, a SDP-u popularnost i dalje pada.

 

"Rejting naše stranke bilježi stalan rast što je pokazatelj podrške građana, a upravo to nam je najvažnije." – rekao je Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista – "Mi smo jedina stranka koja se bazira na razgovoru i kontaktu s građanima i zapravo im tako omogućujemo da oni kreiraju politiku naše stranke. Također smo jedina stranka koja prvenstveno štiti interese ljudi koji žive od svog rada, a ne krupnog kapitala."

 

Raos: Smatram da je premijerka Kosor dobro poentirala završetkom pregovora s EU, dok Milanović i dalje koristi taktiku izbjegavanja javnosti."

 

Na pitanje hoće li ulaziti u kakve predizborne koalicije, Lesar je odgovorio: "Laburisti neće biti u nikakvim predizbornim koalicijama! Nakon izbora jedino je sigurno da s HDZ-om nećemo razgovarati jer se s njima može jedino u Remetinec. Što se tiče sklapanja dogovora s ostalim stranama, bit ćemo otvoreniza razgovo, ali s uvjetom da se slušaju i poštuju svi naši stavovi."

 

Politički analitičar Višeslav Raos rekao je za portal Politikaplus da općenito ne vjeruje u takva istraživanja.

"Mislim da su sva istraživanja javnog mnijenja potpuno deplasirana. Uvijek zaboravljamo presudnu stvar, a to je izborni sustav RH – zbog toga što imamo 10 izbornih jedinica rezultati ovakvih istraživanja su nerealni. Po njima bi ispalo da većina stranaka koja je uvijek u Saboru nikad u njega ne bi ušla."

 

"SDP ne komentira rezultate anketa, nama je najvažnija ona anketa na dan izbora!"

 

"Ako pak razgovaramo o samim političarima, smatram da je premijerka Jadranka Kosor dobro poentirala završetkom pregovora s Europskom unijom, dok Zoran Milanović i dalje koristi taktiku izbjegavanja javnosti." - dodaje Raos.

 

Zatražili smo komentar SDP-a, a njihova glasnogovornica Ivana Grljak nam je potvrdila njihov službeni stav: "SDP ne komentira rezultate anketa, nama je najvažnija ona anketa na dan izbora!"

 

Premijerka Kosor nije izravno željela komentirati rezultate po kojima pada popularnosti i SDP-u i HDZ-u dok njoj raste:

"U presudnim trenucima kada se radi veliki i težak posao iznimno je važno raditi ga na najbolji način u interesu države iznad bilo kakvih uskostranačkih i stranačkih interesa. Cilj nam je da Hrvatska što prije postane punopravna članica Europske unije, a sve ostalo je manje važno." - komentirala je Kosor.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatski sabor, višeslav raos, jadranka kosor, HDZ, SDP, laburisti, dragutin lesar