A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/blanka%20vlašić.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Blanka u svom Splitu: New York nema veze s vezom! | Politika+
Sport

PRESKOČILA 2 METRA: Blanka u svom Splitu: New York nema veze s vezom!

Blanka Vlašič pobijedila je na međunarodnom skakačkom mitingu u Splitu preskočivši 2 metra i postavila najbolji rezultat sezone.

FOTO: Ivo Čagalj/Pixell
Piše: VLM

Vjerojatno joj nigdje nije ljepše, ali ni teže skakati u Splitu. No, bez obzira na stres domaćeg terena Blanka Vlašić na Međunarodom skakačkom mitingu u Splitu uzela je pobjedu i pritom postavila rekord sezone. Hrvatica je prva ove godine preskočila 2 metra! Nažalost, na 2,02 tri puta je rušila, žalila se i na bol u koljenu, no sa splitske rive otišla je s osmjehom na licu.

 


- Bilo mi je teže nego na Svjetskom prvenstvu. Svu energiju trošila sam na uzbuđenje što skačem na rivi - rekla je Blanka i osvrnula se na nedavni loš rezultat.

- Ma onaj New York me satrao. Pokazala sam da to nema veze s vezom!

Splitska sportska heroina objasnila je što joj se točno događalo na najpoznatijoj rivi na svijetu.

- Šta ja znam, stavila sam si da moram preskočit dva metra, pobjediti. Inače ne radim greške u koracima, ne dajem sebi takve imperative. Ali, nakon četiri natjecanja bez dva metra ne znam što bi bilo da nisam preskočila. Treba mi neki poticaj, a osim toga sve je bilo u Splitu. Na velikim natjecanjima se bojim, stah me je, ali nigdje me ne jedu živci kao u Splitu - objasnila je Vlašić i nastavila se kritizirati:

- Na pola natjecanja bila sam prazna. Potrošila sam energije za tri natjecanja. Tako je bilo i prošle godine. Nisam uskakana, na treninzima nisam napadala dva metra, jesam na zadnjem, ali nisam preskočila. Tek sam na 2,02 kazala da mogu ići doma, Vidjela sam da nema šale, cure su odlično skakale - rekla je Blanka i nije lagala. U Splitu su postavljeni najbolji ovosezonski rezultati, ne samo njen od 2,00 koji je rekord sezone. Znak je to da su se skakačice dobro osjećale. Nakon mitinga uglas su priznale da se ne sjećaju tako dobre atmosfere.

Problemi s koljenom i okom, nasreću, nisu ozbiljne prirode.

- Nisam se provukla. Oko, koljeno, stopalo sve me boli, ali sve su to prolazne ozljede - rekla je Blanka.

Bila je jako blizu 2,02, ali zapelo je i nije joj to, jasno, najdraže. U sva tri propusta derala se i ljutila sama na sebe, kao i uvijek kad ostanu ''Blanka protiv letvice.''

- Ma sretna sam, ali ne toliko da od sreće skočim s rive u more.

Druga je bila Bugarka Veneva s preskočenih 1,98, a Svetlana Školina 1,96, a četvrta naša Ana Šimić 1,91. Na rivi se u odličnoj atmosferi okupilo sedam tisuća ljudi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Blanka Vlašić, riva, split, skok u vis