A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/zagrebtaxi.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Taksisti moraju potpisivati nove, štetnije ugovore | Politika+
Zagreb

NOVA TVRTKA: Taksisti moraju potpisivati nove, štetnije ugovore

Vozače bode u oči odredba ugovora koja kaže da će i oni morati sudjelovati u modernizaciji radio taksi mreže.

FOTO: Arhiva
Piše: VLM

Stoljetna tradicija jedan je od čestih argumenata zagrebačkih taksista, no čini se da upravo oni sami "pokapaju" svoje Udruženje u njegovoj 110. godini postojanja. Naime, Radio taksi Zagreb, kao Udruženje autotaksi prijevoznika grada Zagreba, svoja je prava ugovorom o najmu prenio na novu tvrtku, Zagrebački radio taksi d.o.o., čiji je direktor predsjednik Udruženja Juraj Šnidarić.


Osnivač tvrtke jest Udruženje, koje joj je iznajmilo, kako stoji, "pravo korištenja radio centra i radio mreže, uključno mjesto". Ista ta nova tvrtka, sa 1100 dosadašnjih članova Udruženja, potpisuje nove ugovore. Novim ugovorom zagrebački taksisti, uvjetno rečeno, dobivaju pravo na uključno mjesto - koje već imaju. Nadalje, ono što vozače posebno "bode u oči" odredba je ugovora koja kaže da će novoosnovana tvrtka odrediti vrstu i tip mobilne radijske postaje koju moraju koristiti, a da su svi oni dužni sudjelovati u "održavanju mreže i radijskog centra u jednakim dijelovima". Kada, zašto i kako će se centar, tj. mreža, modernizirati, i koliko će to vozače stajati, odredit će - upravni odbor posebnim aktom! Jedan od taksista koji neće pristati na takve uvjete jest Darko Gregl, zagrebački vozač koji je, podsjetimo, javno prozvao čelne ljude Udruženja, nakon čega je isključen iz radiomreže, čime mu je onemogućeno da radi svoj posao.

Udruženje vlasnik tvrtke

Ni tjedan dana nakon istupa Gregl nije dobio nikakvo pisano (ni usmeno) objašnjenje.

Smatram da su ovo štetni ugovori za nas i pozivam svoje kolege da to ne potpisuju te mjerodavne institucije da naprave nadzor i utvrde o čemu se ovdje radi. Zašto i po kojim uvjetima smo mi to sami sebi iznajmili ono što svakako imamo?! – pita se taksist, koji je odlučio na cestu izaći s jeftinijom tarifom koju je reklamirao na displayu auta i dokazao da taksi vožnja u gradu može biti gotovo dvostruko povoljnija. Gregl je, podsjetimo, otvoreno prozvao i svoje kolege, koji varaju građane, a upravo su oni istaknuti i u novim ugovorima. Tvrtka će, naime, raskinuti ugovor i oduzeti uključno mjesto vozačima koji, kako piše u ugovoru, prenaplate strankama. Ali isti članak propisuje jednaku sankciju i za vozače - nekorektna ponašanja. Što to konkretno znači objasnio je tajnik Udruženja Igor Ukalović, koji kaže da time žele da njihov centar ima poslovni ugled.

D.o.o. smo osnovali po odluci naše skupštine. Tvrtka je u vlasništvu Udruženja, a osnovali smo je jer se ide na slobodno tržište. Budući da su svi naši članovi sudjelovali s osnivačkim ulozima u formiranju radiocentra ugovorom, svaki član dobiva pravo na ono što već ima, uključno mjesto – objasnio je tajnik, ističući da će uključno mjesto zagrebačkim taksistima biti nasljedno. Time, uz ostalo, kako je rekao, žele dugoročno spriječiti povećanje broja svojih članova, "jer ako ih bude u mreži tri tisuće, onda su poslovno mrtvi". Koliko je zagrebačkih taksista od četvrtka, kada je počelo potpisivanje, stavilo svoje ime i prezime na nove ugovore, nismo uspjeli doznati, no dio njih dobio je ponudu kolege za osamostaljivanjem pod novom tvrtkom o čemu još, kažu, ne žele javno govoriti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

radio taksi, taksi