A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/jadraka%20kosor-sjednica4.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Na krilima EU raste popularnost Jadranke Kosor. Milanović bilježi pad! | Politika+
Hrvatska

ISTRAŽIVANJE: Na krilima EU raste popularnost Jadranke Kosor. Milanović bilježi pad!

Popularnost HDZ-a u odnosu na prošli mjesec porasla sa osam na 12 posto.

FOTO: Jadranka Kosor
FOTO: Arhiva
Piše: Ivan Klarić - ivan.klaric@politikaplus.com

Redovno mjesečno istraživanje agencije GFK za RTL televiziju o popularnosti stranaka i političara ovoga je mjeseca donijelo u najmanju ruku zanimljive rezultate.

 

I dok je predsjednik Ivo Josipović i dalje neprikosoven kada je u pitanja popularnost među hrvatskim građanima ( i dalje ima podršku veću od 80 posto) zanimljiva se utakmica odigrava na relaciji premijerka Kosor- šef oporbe Milanović. Nakon dosta vremena predsjednica HDZ-a i premijerka bilježi rast popularnosti.

 

U odnosu na prošli mjesec popularnost vladajućeg HDZ-a porasla je sa 8 na 12 posto dok istovremeno HDZ-ov najljući suparnik, SDP, ovaj mjesec stagnira te ima podršku od oko 27 posto što je i dalje velika prednost pred vladajućom strankom.

 

- Obično pad popularnosti jedne stranke uzrokuje rast popularnosti neke druge stranke, no ovoga puta to nije bio slučaj, ističe u razgovoru za Politikaplus politički analitičar Višeslav Raos

 

No, najzanimljiviji podatak je da je predsjednici HDZ-a ovaj mjesec u odnosu na prošli porasla podrška tna 37, 9 posto dok je Milanoviću u odnosu na prošli mjesec pala za oko 6 posto.

 

- Ti podaci govore da je Hrvatska demokratska zajednica na čelu s predsjednicom stranke Jadrankom Kosor više nego dobro iskoristila pozitivne vijesti iz Bruxellesa o završavanju pregovora Hrvatske s Europskom unijom, kaže Raos.

 

No, osim dobrih vijesti iz euro prijestolnice, ističe Raos, HDZ-u na ruku barem u istraživanjima ide još jedan podatak.

 

- Dokle god datum parlamentarnih izbora ne bude poznat HDZ će uvijek imati barem minimalnu prednost u ovakvim istraživanjima jer će se unatoč svemu dogoditi nešto pozitivno što će njima na kraju ići u korist, zaključuje Raos.


 

 

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

istraživanje, rtl, gfk, hdz, sdp