A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/leo%20begović.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U ministarstvu nezadovoljni kako Leo Begović informira sindikate HEP-a | Politika+
Energetika

ODGOVOR SINDIKATIMA: U ministarstvu nezadovoljni kako Leo Begović informira sindikate HEP-a

Begoviću se zamjera da je inertan i da se drži po strani te da sindikate nije dovoljno informirao o restrukturiranju tvrtke.

FOTO: Arhiva
Piše: VLM

U Ministarstvu gospodarstva ljutiti su na šefa HEP-a Lea Begovića, neslužbeno doznajemo, jer smatraju da se nije dovoljno potrudio informirati sindikate i Radničko vijeće o restrukturiranju te tvrtke zbog prilagodbe europskim zakonima.

 

Begović je trenutačno u Koreji, u kojoj se održava simpozij velikih prijenosnih sustava, i ondje traži konzultanta za projekt TE Plomin 3. Njegov odlazak u Koreju podudario se s novinskom konferencijom koju su pak u utorak održali HEP-ovi sindikati te optužili Ministarstvo gospodarstva da se pod krinkom usklađivanja s EU HEP želi razbiti i jeftino prodati. HEP-ovu upravu, doznajemo u tom ministarstvu, u ovoj situaciji smatraju inertnom, a Begoviću zamjeraju da se previše drži po strani u polemici sa sindikatima.

Umjesto da HEP polemizira sa svojim sindikatima, komentiraju, to sada mora činiti Ministarstvo gospodarstva. Ipak, unatoč svemu što mu zamjeraju, Begoviću ne prijeti smjena, ali, kažu našu izvori, sindikate mora bolje uputiti u priču o usklađivanju s trećim energetskim paketom. U Ministarstvu su tako krivnju za odlično informirane sindikate i njihove optužbe o privatizaciji svalili na Lea Begovića te demantiraju da se HEP želi raskomadati i prodati.

Objašnjavaju kako u zakonima koji su trenutačno u izradi moraju biti sva tri modela restrukturiranja HEP-a, a ne samo prihvaćeni ITO prema kojem bi prijenos struje bio zasebna tvrtka unutar HEP grupe, jer Europa u konačnici traži TSO model, odnosno izdvajanje prijenosa iz HEP-a kao tvrtke koja bi i dalje bila u državnom vlasništvu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Leo Begović, sindikati