A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/bakterija%20e.coli4.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

EHEC: Bakterija uzela i 33. žrtvu, otkrivena i u kupusu | Politika+
Zdravlje

NOVA ŽRTVA: EHEC: Bakterija uzela i 33. žrtvu, otkrivena i u kupusu

U Njemačkoj je od zaraze smrtonosnim sojem bakterije Escherichije Coli umrla i 32. žrtva, piše njemački Bild u svojem današnjem izdanju. Sveukupno, to je 33. žrtva u Europi, a zaraženo je više od 4.000 ljudi. Bolnice više nemaju kud s pacijentima, a bakterija je otkrivena i u kupusu.

FOTO: Bakterija E. coli
FOTO: Reuters
Piše: Dnevnik.hr

Njemački ministar zdravstva Daniel Bahr je upozorio da opasnost još nije prošla.'Ne možemo isključiti da će biti još fatalnih slučajeva iako mi je to bolno i izgovoriti. No, optimizam nam daje činjenica da je broj novozaraženih u padu', kazao je Bahr za Bild.

 

Čak 759 zaraženih osoba imaju HUS, tzv. hemolitičko-uremički sindrom koji može završiti zatajenjem bubrega. 'Stotinjak pacijenata već je pretrpjelo fatalna oštećenja bubrega što znači da će ili trebati donora ili će biti osuđeni na dijalizu do kraja života', kazao je Karl Lauterbach, član Socijaldemokratske stranke i bivši vladin savjetnik za zdravstvenu edukaciju.

 

No, i bolnice više nemaju mjesta za nove pacijente. U bolnicama u Kielu, Luebecku i Hamburgu liječnici gotovo uopće ne idu kući. Samo uzimaju kratke stanke za odrijemati, najčešće na bolničkim nosilima, a ponekad im dežurstva traju i po četiri dana.

 

Hematolog dr. Cay-Uwe von Seydewitz kaže kako otkako je počela epidemija rade od 16 do 18 sati dnevno. Na slobodne dane ni ne pomišljaju. 'Kad se radi o novoj bolesti važno je da je isti liječnik prisutan od početka do kraja da bi mogao vidjeti kako se ona s vremenom mijenja', pojasnio je. U međuvremenu, bakterija E. coli otkrivena je i na Tajlandu i to u kupusu uvezenom iz Europe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bakterija, ehec, e.coli, smrt