A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/bakterija%20e.coli4.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

REZULTATI ANALIZA Njemačka: Klice povrća su izvor epidemije E.coli! | Politika+
Zdravlje

OTKRIĆE: REZULTATI ANALIZA Njemačka: Klice povrća su izvor epidemije E.coli!

Po rezultatima analiza, "osobe koje su jele klice izložene su devet puta većem riziku od krvavog proljeva i drugih simptoma infekcije bakterijom ECEH-om od onih koji ih nisu jeli".

FOTO: Arhiv
Piše: Nacional.hr

Povrtne klice su izvor epidemije smrtonosne dijareje od koje je u Europi umrlo 30 ljudi, priopćio je u petak direktor njemačkog Saveznog zavoda za sanitarnu kontrolu.

 

"Povrtne klice" su izvor zaraze, rekao je Reinhard Burger, direktor Instituta Roberta Kocha na tiskovnoj konferenciji koju su u Berlinu održala tri savezna sanitarna zavoda koja sudjeluju u istraživanju.

 

Po rezultatima analiza, "osobe koje su jele klice izložene su devet puta većem riziku od krvavog proljeva i drugih simptoma infekcije bakterijom ECEH-om od onih koji ih nisu jeli", rekao je. Proveden je veći broj analiza na poljima i proizvoda s gospodarstva na sjeveru Njemačke, Gaertnerhofa u Bienenbuettelu, koje nisu dokazale nepobitnu prisutnost bakterije, ali je "niz indicija toliki" da se sada može utvrditi izvor zaraze, rekli su čelnici sanitarnih služba.

 

"Naša tri zavoda su zaključila da više nema razloga za produljenje preporuka" o nekonzumiranju sirovih krastavaca, rajčice i zelene salate, rekao je jedan od čelnika.

 

Usto, čini se da "izvor infekcije nije više aktivan" i "broj novooboljelih je u padu", rekli su.

 

"Povrtne klice su jedini ozbiljan trag", rekao je Burger, odgovarajući na pitanje jesu li vlasti 100 posto sigurne da osim klica nema drugih izvora zaraze.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zaraza, bakterija e coli, njemačka