A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/NP%20KORNATI.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Poslali smo sve letjelice u potragu jer nismo znali što se događa' | Politika+
Hrvatska

KORNATI: Poslali smo sve letjelice u potragu jer nismo znali što se događa'

U nastavku suđenja Draženu Slavici odbijen je zahtjev državnog odvjetnika za tonskim snimanjem.

Piše: Dnevnik.hr

Državni odvjetnik danas je u nastavku suđenja Draženu Slavici na Županijskom sudu u Zadru za kornatsku tragediju tražio da se ubuduće snima audio cijelog tijeka glavne rasprave. Posebno je naglasio da traži snimanje svjedočenja Tomislava Vuke i Frane Lučića, koji su današnji svjedoci.No, sudac je taj prijedlog odbio zbog tehničke nepripremljenosti. Ipak, prijedlog tonskog snimanja sudac nije potpuno odbacio te će naknadno donijeti odluku.

Tomislav Vuka, pomoćnik Glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske, rekao je u svom svjedočenju da mu je Slavica oko 16, 17 sati javio da nema kontakt s ljudima i da su možda u okruženju.

Slavica se prekrstio tijekom Vukinog svjedočenja

Vuka je rekao da su na kraju poslali sve letjelice u potragu jer nisu znali što se događa. Da možda ima mrtvih doznao je između 19 i 20 sati. Vuka je rekao i kako je imao kratke razgovore sa Slavicom jer je na intervenciji bio već 30 sati. Podrazumijevao je da Slavica poznaje situaciju na požaru.

Na pitanje zašto je Slavica zvao njega iako mu nije šef Vuko je odgovorio da bi to optuženik trebao znati. Slavica se u tom trenutku prekrstio usred sudnice.

Od kornatske tragedije, kada je poginulo 12 vatrogasaca, prošle su gotovo četiri godine. Dražen Slavica jedini je okrivljeni za propuste u organizaciji gašenja požara na Kornatima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

suđenje, vatrogasci, Dražen Slavica, Kornati