A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/GRAFIT%20U%20SPLITU.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Split: Borba naljepnicama i grafitima uoči Gay Pridea | Politika+
Hrvatska

PARADA PONOSA: Split: Borba naljepnicama i grafitima uoči Gay Pridea

Uoči subotnjeg Gay Pridea u Splitu je u tijeku prava borba naljepnicama i grafitima. Već je i sama najava događaja podijelila Splićane.

FOTO: Uvredljivi grafiti u Splitu (Foto: Ivo Čagalj/Pixsell)
Piše: Dnevnik.hr

U subotu na splitskoj rivi, u 13.30. sati održava se prva Gay parada. Danima unaprijed grad je zasut naljepnicama i neprimjerenim grafitima koji se protive paradi istospolnih parova. Gay populacija uzvratila je naljepnicama sa slikom dva policajca u poljupcu. Na paradi se očekuje svega 200 ljudi. 'Policija prati čitavu situaciju I osigurat će dostatno policajaca', poručili su iz splitske policije. No, za one koji se paradi protive i 200 je previše i najavljuju probleme. Navodno se na Facebooku već formiraju i grupe koje će se odjećom maskirati i ući u redove parade te potom izazvati sukob. Organizatori povorke ponosa udruge Iskorak, Kontra i Domine, ne boje se i misle kako je riječ o verbalnim napadima i ističu kako se u povorci neće isticati ništa neprimjereno.

Strani turisti nemaju ništa protiv jer su na to su navikli u svojim zemljama. Policija će sve snimati, ali ipak, povorku ponosa smatraju događajem visokog rizika, i sve će snimati kamerama kako bi što lakše stala na kraj mogući izgredima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

borba plakatima, Split Gay Pride, protesti