A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/LG-Optimus-3D-withlogo.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

LG Optimus 3D je prvi smartphone na svijetu sa 3D ekranom! | Politika+
IT

POGLEDAJTE VIDEO!: LG Optimus 3D je prvi smartphone na svijetu sa 3D ekranom!

Sam mobitel je jako brz, bilo da radite sa 2D-om ili u 3D modu sa istim takvim multimedijalnim sadržajima.

Piše: Link

3D kina, 3D televizori, odnedavno i 3D kontole – dakle i igre. Ali mobiteli?

 

LG je prvi odradio i to. Njihov model Optimus 3D je prvi smartphone na svijetu sa 3D ekranom. Veličine 4,3 inča, ovaj ekran omogućuje gledanje bez posebnih naočala. Posebnost telefona je i pozadinska stereoskopska kamera, rezolucija 5 MP, koja je namijenjena snimanju 3D videa.

 

LG Optimus 3D vrti Android 2.2 koji će biti nadogradiv na 2.3 kroz izvjesno vrijeme. Sam izgled sučelja je donekle promijenjen od strane LG-a, te isto po želji korisnika može biti i u potpunosti trodimenzionalno. Nekim korisnicima će biti teže naviknuti se na ovakav izgled izbornika te im uvijek ostaje opcija rada u klasičnom 2D sučelju.

 

Efekt prikaza 3D slika, videa i sučelja još nije sasvim popeglan do kraja, ali i u ovoj verziji izgleda zaista dobro. Oštrinu ekrana u 3D prikazu će neki možda željeti i kritizirati ali zlonamjerni će uvijek naći nešto za što će se zakačiti. Boje su vrlo izražajne i svaki video izgleda zaista impresivno.

 

Sam mobitel je jako brz, bilo da radite sa 2D-om ili u 3D modu sa istim takvim multimedijalnim sadržajima. Dvojezgreni Texas Instrumentsov 1 GHz procesor svoj posao obavlja zaista dobro i tu zaista nemamo zamjerki.

 

Jedna od zanimljivosti vezanih uz ovaj proizvod je ulazaka LG-a u strateško partnerstvo sa YouTubeom. Što to znači za usere? Putem posebne aplikacije instalirane u sam mobitel moći ćete direktno poslati video snimljen sa 3D kamerom na 3D Channel ovog servisa. A vrhunac ... gledanje tog videa je omogućeno svima koji imaju "obične" kartonske plavo-crvene 3D naočale.

 

Sve mltimedijalne sadržaje koje budete imali spremljene na ovom mobitelu, moći ćete putem HDMI priključka gledati i izravno na Vašem televizoru i to u punoj HD razlučivosti, što znači da ovaj mobitel može poslužiti i kao video player.

 

I koje je naše mišljenje nakon druženja sa ovim komadom hardware-a? Osim zamjerke na težinu samog mobitela – koja je malo veća – sve ostalo je složeno baša kako i treba biti. Mobitel koji će Vas oduševiti u svakom svom segmentu. Čekamo odgovor ostalih.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

smartphone, lg, optimus3D