A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/virtua%20tenis.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

IGRALI SMO: Stigao najnoviji nastavak teniskog Virtua tenis serijala | Politika+
Tehnologija

POGLEDAJTE VIDEO: IGRALI SMO: Stigao najnoviji nastavak teniskog Virtua tenis serijala

Virtua tenis 4 je rafiniran! Sve je izglancano do posljednjeg detalja. Od jako lijepe i prije svega ugodne grafike do izizetno preciznih kontrola.

Piše: Link

Stigao je najnoviji nastavak popularnog teniskog Virtua tenis 4 serijala. Da li je on po nečemu poseban? Nije, jel teniske igre niti ne mogu biti previše posebne ni inovativne zbog same prirode ovog sporta. Žanr je već odavno rekao što ima reći o tenisu.

 

Međutim, Virtua tenis 4 je rafiniran! Sve je izglancano do posljednjeg detalja. Od jako lijepe i prije svega ugodne grafike do izizetno preciznih kontrola. Odmah valja spomenuti da Virtua Tenis 4 osim preko klasičnog kontrolera, možete igrati i sa kontrolerima pokreta. Preciznije, igra se može igrate pomoću onog „daljinskog upravljača“ od Nintenda Wii, pomoću Playstation Move kontrolera i konačno, uz prisustvo zanimljivog Microsoft Kinecta.

 

Dakle, mahat ćete rukama po zraku i simulirati pokrete reketa. Ovaj sustav funkcionira ali možda nije savršen poput sportskih naslova poput Wii Sportsa. Uglavnom, ako želite igrati na pobjedu, igrajte preko običnog kontrolera, a ako se želite samo dobro zabaviti i detekcija pokreta je solidna opcija. Kako je igra struktuirana? U klasične modove poput treninga, brzog meča, arkade i turnira. World toure je najzanimljiviji mod – naime, u njemu ne napredujte posve linearno, već po nizu promjenjivih događaja to jest mečeva. Zgodna opcija koja u igru donosi dozu neizvjesnosti, ali onemogućuje neko ozbiljnije planiranje. No fokusirajmo se na samu igru.

 

Prilikom meča na raspolaganju vam je nekoliko kuteva kamere. Najatraktivnij kut je onaj sa ramena. Kamera je stalno u pokretu, najbolje vidite pokrete igrača i osjećaj igre je nekako – najdirektniji. Igra se tu i tamo poigrava i sa specijalnim pogledima. Ovako; kada odigrate neki uistinu dobar udarac i postignete bod, perspektiva će se promijeniti u onu filmsku. Cjelu priču zaokružuje i dinamičan mod instant replaya koji često mijenja perspektive kamera.

 

A sa kim ćete točno igrati? Pa sa paletom trenutno najaktualnijih tenisača i tenisačica. Izbor nije preveliki, ali je zato pažljivo složen. Ono što je najbitnije je da je Virtua tenis 4 igriv i lepršav. U ovom području je itekako bolji od konkurentske igre Top Spin 3. Naime, Top Spin 3 je skoro potpuna teniska simulacija u kojoj se pazilo na svaku sitnicu. Ali ponavljamo, Top Spin 3 nije toliko zabavan kao Virtua Tenis 4. A kako je zabava jedna od osnovih komponenti koje očekujemo od igara, Virtua Tenisu 4 dajemo palaca gore.

 

Tu je još jedan slatki detalj odnosno bonus. Virtua Tenis 4 u sebi sadrži i set zabavnih mini igara. Evo primjera; u jednoj od igara lopticom ćete gađati kartonsku izrezotinu golmana na golu. Iako ovo nema blage veze sa stvarnošću, na vaše će lice natjerati smješak. Također, mini igre su zapravo i izvrstan trening za prave mečeve. Naime, ovdje ćete bez puno stresa od poraza, naučiti kako plasirati lopticu tamo gdje želite. Uz malo volje i sreće, osnove ćete pohvatati u desetak minuta. Normalno, pravi majstor ćete postati puno kasnije. A to će vam pak trebati za igru sa vašim prijateljima.

 

Da, Virta Tenis 4 sadrži i multiplayer modove od kojih nam je naj omiljeniji igranje u parovima. Naime, igranje sa još tri prijatelja je nešto posebno. Ovo je idealno ne  samo za ljubitelje sporta, već i za ekipu koja ze želi dobro provesti na svom kućnom partyu. I to je to – nema se tu što previše filozofirati; virtualni reket u ruke i uđite u svijet izuzetno zabavnog virtualnog tenisa. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

virtua tenis