A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/bilić.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vatreni najavili osvetu i prekid crne splitske tradicije: 'Idemo ih pregaziti!' | Politika+
Sport

ŽESTOKE NAJAVE: Vatreni najavili osvetu i prekid crne splitske tradicije: 'Idemo ih pregaziti!'

Dobiti Gruziju značilo bi pobijediti pod pritiskom, otrgnuti se negativnom tonusu i steći zalet za finiš.

FOTO: Slaven Bilić
FOTO: Arhiva
Piše: Sportske novosti

Niti Charlie Kaufman, niti Woody Allen ne bi posložili bolji predložak za scenarij; duboko razočarana reprezentacija, nakon poraza u Gruziji koji ne sliči Hrvatskoj, dolazi na utakmicu iskupljenja s vrućom vjerom u potpuni revanš i veliki povratak u život. Za presudnu bitku izabire frustirani Split čiji su najljepši stadion u zemlji čelnici HNS-a 14 godina zaobilazili kod dodjele domaćinstva dvoboja za bodove. Izbornik, rođeni Splićanin, odvodi momčad na Otok. Obasuti simpatijama lokalnog stanovništva kovali su plan za večer istine...

I eto nas pred 90 minuta najvećih očekivanja. Dobiti Gruziju značilo bi pobijediti pod pritiskom, otrgnuti se negativnom tonusu i steći fini zalet za jesenski finiš. Poljud bi od 'ukletog stadiona’ postao mjesto spasenja, pišu Sportske novosti.

Nikome nije svejedno. Momčad je našpanana, nad njom lebde i duh Tbilisija i crne splitske tradicije. Uvjereni da su bolji od Kecbajine momčadi igrači kroz izjave emitiraju silan optimizam, ne i bahatost. Osjećaju imperativ, svjesni da protivnikov blok nisu kule od karata nego ozbiljan bedem. Ali i sigurni, više ili manje, da će porušiti sve barijere. Supetarsko sunce i plaže nisu ih 'zamantali’.

- Idemo na juriš, idemo ih pregaziti - kazat će Pranjić.

- Moramo dominirati kroz posjed lopte i biti konkretni u završnici - rekao je Ćorluka.

Velikih priča nema bez heroja. Na Braču su mnogi bili spremni staviti nekretninu da će ovo biti utakmica Marija Mandžukića. Letio je terenom. Njegov je korak moćan, a instinkt vrhunski. Luda završnica Bundeslige u kojoj je sačuvao Wolfsburg od ispadanja ubrizgala mu je super snagu. No, nije usamljen. Nikica Jelavić u životnoj je formi. Lakoća kojom ubacuje loptu u mrežu guraju ga uz bok Mandžukiću. Luka Modrić ne skida smiješak s lica; pa tko se ne bi smijao kad ga proglase najboljim igračem najjače lige na svijetu. Modrić ne izbjegava status vođe igre, nije se libio izjave 'spreman sam povesti momčad u trijumf’. A tek Dudu... Ako i svi ti koje su mamili lovorike, pa ni Perišić, Srna, Pranjić... ne pronađu rješenje, Eduardo je mađioničar koji ga je u stanju izvući iz rukava.

Dok se fanovi sa svih strana zemlje i svijeta upućuju prema Poljudu, nama sluti na dobro. Doduše, tako nam je izgledalo i krajem ožujka, pa je nastao fijasko. Utakmica je jedino mjerilo. No, Hrvatska i Split večeras bi napokon trebali oploditi ljubav.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

poljud, gruzija, hrvatska, split