A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/silvio-berlusconi-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Berlusconi i Bossi poniženi na izborima od Milana do Napulja | Politika+
Svijet

TALIJANSKI TISAK : Berlusconi i Bossi poniženi na izborima od Milana do Napulja

RIM - Corriere della Sera gubitak lokalnih izbora naziva "pljuskom" vladi.

Piše: Politika Plus / Hina / AFP

"Raspad", "poraz", "uragan", naslovi su kojima je talijanski tisak u utorak popratio rezultate lokalnih izbora na kojima je desni centar premijera Silvija Berlusconija izgubio u Milanu, njegovoj izbornoj bazi te nije uspio ljevici preoteti Napulj.

"Desni centar izgubio od Milana do Napulja", piše milanski dnevnik Corriere della Sera.

Gubitak lokalnih izbora naziva "pljuskom" vladi i ocjenjuje da su premijer i njegov saveznik iz Sjeverne lige Umberto Bossi "poniženi izborima" na kojima su pobijedili novi gradonačelnici ljevice, Giuliano Pisapia u Milanu i Luigi De Magistris u Napulju.

List La Repubblica (ljevica) ocjenjuje da su birači jasno poručili Bersluconiju kako je doba njegove čarolije prošlo, te da "zemlja želi okrenuti stranicu".

Sličnim tonovima popratila je izbore i La Stampa koja pod naslovom "raspad" piše da je "Cavaliere izgubio svoju magičnu" moć.

Premijer treba "poslušati poruke s birališta", drži list Il Messaggero, a poslovni list Il sole 24 Ore poraz naziva "uraganom" i ocjenjuje da se "Italija u petnaest dana promijenila, a preobrazba je duboka i radikalna".