A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/milanovic-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Milanović: Istražno povjerenstvo u interesu je svih | Politika+
Hrvatska

SDP TRAŽI POVJERENSTVO: Milanović: Istražno povjerenstvo u interesu je svih

Predali smo u proceduru prijedlog odluke za osnivanje istražnog povjerenstva o izjavama Olivera Grbića, rekao je u Saboru Zoran Milanović.

Piše: Dnevnik.hr

'Molimo vas da ovom prijedlogu date dužan značaj jer se radi o vrlo važnom pitanju. Mislimo da bi bilo štetno da se čeka slijedeća sjednica Sabora. Uvjereni smo da je istražno povjerenstvo u interesu svih - oporbe, HDZ-a i Hrvatske. Saborska istražna povjerenstva su sutavna kategorija.

Ona se osnivaju za sva važna i precizno definirana pitanja javnog interesa u kojima se ne nudi istraga. S obzirom da nema postupka ispunjeni su zakonski uvjeti za sazivanje istražnog povjerenstva', rekao je Milanović.

'Naravno da ravnatelj policije može pozvati građane ako im je poznato počinjenje kaznenog djela, da to prijave. Ovdje je bivši predsjednik Vlade, ne anonimno, već javno rekao da je Grbić pozvao zastupnike HDZ-a da podnose anonimne prijave protiv oporbenih političara.

To govori da se represivni aparat ove države upotrebljava u svrhu političkog progona i diskvalifikacije političke konkurencije. To je temelj svih diktature', rekla je Vesna Pusić.

Istražno povjerenstvo mora ustanoviti je li to istina ili nije. To je preozbiljna sumnja da bi institucije ove države mogle normalno funkcionirati, rekla je Pusić.
9,30: Nezavisni zastupnik Dragutin Lesar tražio je da ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko dođe pred zastupnike Hrvatskog sabora.

Lesar je rekao kako bi se ministar Karamarko trebao pojaviti u Saboru i odgovoriti zašto nije smijenio ravnatelja policije Olivera Grbića nakon izjave Damira Polančeca. 'Jer Grbić, ako je Damir Polančec tražio nešto od njega, morao je to odmah prijaviti i uhititi Polančeca', rekao je Lesar. Dodao je kako ova situacija pokazuje da se represivni aparat koristi u predizborne svrhe.

Nakon Lesarovog govora, Zoran Milanović, Vesna Pusić, Damir Kajin i Andrija Hebrang zatražili su stanku kako bi se konzultirali o dnevnom redu. Točnije, kako bi nakon stanke mogli progovoriti o onom o čemu žele, o Damiru Polančecu i Oliveru Grbiću.
Hrvatski sabor (Foto: Pixsell)