A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/skupstina.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

D. Kosor traži smjenu direktora Krmpotića jer plaća PR agenciju | Politika+
Zagreb

SKUPŠTINA: D. Kosor traži smjenu direktora Krmpotića jer plaća PR agenciju

Margaretu Mađerić (HDZ) zanimalo je na aktualnom satu Gradske skupštine zašto je tvrtka Zagreb Centrum, čiji je osnivač Zagrebački holding, unajmila PR-tvrtku Hauska & Partner da im vodi medijsku prezentaciju zemljišta Gredelj.

Piše: Hina

– U Holdingu ima viška zaposlenih u marketingu, zašto se sa 10.000 kuna mjesečno plaća vanjska tvrtka – zanimalo ju je, jer riječ je o ugovoru na godinu dana, što znači da je spomenutoj tvrtki plaćeno ukupno 120.000 kuna.

Ivo Čović, šef uprave Holdinga, odgovorio joj je da je Zagreb Centrum samostalna tvrtka, ali da će razgovarati s direktorom. Zagreb Centrum osnovan je da vodi i brine se o Paromlinu i Gredelju, a ima dvoje zaposlenih - direktora Gorana Krmpotića i tajnicu.

Direktor Goran Krmpotić bio je pomoćnik HSLS-ova ministra Hrvoja Vojkovića, a kasnije je radio u Croatia osiguranju, koje je vodio također Vojković. No, dugogodišnji je član SDP-a.

– Imat ćemo konferenciju za medije na kojoj ćemo tražiti smjenu Krmpotića jer je sklopio štetan ugovor. Što će takav PR ugovor tvrtki s jednim zaposlenim? – kazao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Iz spomenute agencije poručili su da sa Zagreb Centrum surađuju od 1. svibnja ove godine te da je iznos ugovora koji traje do kraja 2011. godine vrijedan 72, a ne spomenutih 120 tisuća kuna.

- Cilj suradnje nije medijska promocija ili sazivanje konferencija za novinare, već osiguranje i organiziranje kvalitetne i društveno odgovorne javne rasprave u vezi projekta izgradnje novog središta Zagreba, tzv. „Gredelj“. Ugovor vrijedi do kraja 2011. godine kada će se procijeniti rezultati suradnje - reagirali su iz agencije Hauska & Partner.