A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/BANDIC.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bandić: Sat parkiranja u 1. zoni 10 kuna i može se ostati dva sata | Politika+
Zagreb

ODLUKA: Bandić: Sat parkiranja u 1. zoni 10 kuna i može se ostati dva sata

Gradonačelnik Milan Bandić odlučio je da će od 1. lipnja parkiranje u 1. zoni pojeftiniti sa 12 na 10 kuna, a dopušteno vrijeme parkiranja produljuje se s dosadašnjih jedan na dva sata.

Piše: Hina

Istodobno će se naplata parkiranja u 2. i 3. zoni skratiti za sat vremena, pa će se parkiranje naplaćivati do 20, a ne do 21 sat. U tim zonama parkirano vozilo moći će se zadržati sat vremena duže - tri sata u drugoj zoni i četiri sata u trećoj zoni. Cijene parkiranja u te dvije zone ostat će iste, pet, odnosno dvije kune po satu. Parkirališna mjesta oko trgovačkog centra Avenue Mall u Sigetu prelaze iz 2. u 3. zonu.

– To smo odlučili nakon prijedloga i primjedbi građana i zastupnika. To je odgovorna uprava dužna učiniti. Napravili smo reda s povlaštenim kartama pa sada ima mjesta u 1. zoni – kazao je Bandić. Dodao je kako je umjereni optimist i nada se da će Gradska skupština odobriti kupnju mjesečnih parkirnih karata po tržišnim cijenama. No, neće inzistirati na tome da tržišne cijene budu 3.000 kuna za treću, 5.000 kuna za drugu i 8.000 kuna za prvu zonu, kako je ranije predložio, a što su zastupnici odbili. – Povlaštene karte nisam nikome dao mimo pravila, a tražio sam ih još 200 za zastupnike u Skupštini i Saboru. Meni naljepnica ne treba, mene vozi službeni vozač – naglasio je Bandić.

Na moguće primjedbe da je odluku donio zbog skorašnjih izbora, Bandić je kazao: “Daj Bog da su izbori svaka tri mjeseca ako su mjere ovakve”. Voditelj Zagrebparkinga Robert Mišeta kaže da se u gradskoj upravi o smanjenju cijena nisu dogovarali sa Zagrebparkingom, te da trenutačno računaju troškove za provođenje te odluke.

– Treba reprogramirati sustav i prilagoditi ga novom načinu naplate, staviti nove znakove na nekim mjestima, a na nekima ćemo to riješiti naljepnicama. Još ne znamo ni koliko će ta odluka utjecati na prihode Zagrebparkinga – kazao je Mišeta. Bandić tvrdi da će Zagrebparking profitirati jer će se sada vozači duže zadržavati.