A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/nogomet-002.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

FIFA: Francuzi uz Blattera, Englezi neutralni | Politika+
Sport

NOGOMETNI IZBORI: FIFA: Francuzi uz Blattera, Englezi neutralni

Englezi poručili da će biti suzdržani jer postoje "određene prepreke zbog kojih FA ne može dati svoj glas niti za jednog kandidata".

FOTO: nogomet
Piše: Hina / AFP

Francuski nogometni savez (FFF) pružio je podršku kandidaturi Seppa Blattera za novog predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA), dok će Engleski nogometni savez (FA) bit će suzdržan prilikom skorašnjeg glasovanja i neće dati svoj glas niti sadašnjem predsjedniku Blatteru niti njegovom protukandidatu Mohamedu Bin Hammamu.

"Na sjednici Izvršnog odbora FFF-a je odlučeno kako ćemo podržati sadašnjeg predsjednika Fife i njemu ćemo dati glas" potvrdio je predsjednik FFF-a Fernand Duchaussoy.

Blatterov protukandidat na izborima koji će se održati 1. lipnja bit će predsjednik Azijske nogometne federacije Mohamed Bin Hammam.

Englezi su poručili kako će biti suzdržani jer postoje "određene prepreke zbog kojih FA ne može dati svoj glas niti za jednog kandidata".

Englezi su se posljednjih mjeseci obrušili na pojedine dužnosnike Fife optuživši ih za korupciju prilikom odlučivanja o domaćinima svjetskih prvenstava 2018. i 2022. Bivši predsjednik FA-a lord David Triesman je optužio četiri visoka Fifina dužnosnika Jacka Warnera iz Trinidada i Tobaga, Paragvajca Nicolasa Leoza, Brazilca Ricarda Teixeiru i Tajlanđanina Worawija Makudija za uzimanje mita. Pod povećalom javnosti su i dopredsjednik FIFA-e Kamerunac Issa Hayatou i Jacques Anouma iz Obale Bjelokosti. Svjetska prvenstva dobili su Katar i Rusija, a Englezi su ispali najveći gubitnici.