Zagreb

ZAGREB: Klinika "Dr. Fran Mihaljević" dobiva modularnu zgradu umjesto šatora

Piše: PolitikaPlus/Hina

Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu kreće u izgradnju modularne zgrade koja će zamijeniti sadašnje šatore za trijažu, a Vlada je u četvrtak dala suglasnost da se projektna dokumentacija i montaža kontejnera financiraju iz državnog proračuna.

Klinika će modularnom zgradom osigurati dodatni smještaj pacijenata te bi se u nju premjestio privremeni šatorsko-kontejnerski sklop trijažnog prostora s dnevnom bolnicom i opservacijama, rekao je na sjednici Vlade ministar Vili Beroš.

Vlada RH je Ministarstvu zdravstva i Klinici za infektivne bolesti dala suglasnost za sklapanje ugovora o nabavi za izradu projektne dokumentacije te izvođenje pripremnih radova, dobave i montaže kontejnerskih modula u ukupnom iznosu od 33.919.528 kuna s PDV-om.

Financijska sredstva za provedbu toga ugovora planirana su u državnom proračunu RH u 2023., na razdjelu Ministarstva zdravstva, rekao je Beroš.

U obrazloženju se navodi da je Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević“, nakon provedenog postupka jednostavne nabave,  2. lipnja ove godine odabrala ponudu austrijske tvrtke Vamed Standortentwicklung Und Engineering GmbH na temelju kriterija ekonomski najpovoljnije ponude. U postupku javne nabave sudjelovala su još dva ponuditelja čije su ponude bile iznad procijenjene vrijednosti i zbog toga neprihvatljive.

Montaža kontejnerskih modula neophodno je potrebna u cilju efikasnog osiguranja funkcioniranja javne bolničke infrastrukture u aktualnim i budućim sličnim kriznim epidemiološkim i pandemijskim situacijama.

Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević“ modularnom zgradom osigurat će smještaj covid-19 bolesnika, kao i bolesnika eventualno zaraženih majmunskim boginjama te ostalim zaraznim bolestima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

klinika dr. fran mihaljević