Od dvadeset gradova koji su izrazili zanimanje da budu domaćin poznatog natjecanja, prihvaćene su prijave Birminghama, Glasgowa, Leedsa, Liverpoola, Manchestera, Newcastlea i Sheffielda. Gradovi poput Londona i Belfasta (Sjeverna Irska) su isključeni.

Odluka će se donijeti na jesen.

Eurovizija se zadnji put održala u Velikoj Britaniji 1998., i to u Birminghamu, u središtu Engleske. Zemlja je osam puta bila domaćin tog natjecanja za najbolju europsku pjesmu koje svake godine prate desetci milijuna gledatelja.

Nakon simbolične pobjede u Torinu u svibnju, Ukrajina je isprva oštro osporavala odluku organizatora da joj iz sigurnosnih razloga oduzme domaćinstvo 67. natjecanja za najbolju Pjesmu Eurovizije.

Kaluš Orkestar, glavni favorit prije natjecanja, pobijedio je s pjesmom Stefanija, mješavinom hip-hopa i tradicionalne glazbe, simbolizirajući ukrajinski otpor ruskoj agresiji i solidarnost europske javnosti.

Britanac Sam Ryder s pjesmom "Space Man" zauzeo je drugo mjesto, neočekivano za Britance koji su zadnjih godina bili pri dnu a 2021. čak doživjeli neviđeni debakl ne osvojivši nijedan bod.