Sport

Francuski mediji: "Tricolori bez daha", Modrić je čista klasa

Piše: PolitikaPlus/Hina

Francuska neće braniti naslov pobjednika Lige nacija nakon poraza od Hrvatske (0-1), pišu francuski mediji nakon slavlja "Vatrenih" na Stade de Franceu.

"Francuska je bila bez daha, Les Blues ​neće igrati na Final Fouru Lige nacija, a sada postoji i opasnost od pada u niži rang natjecanja," navodi L'Equipe.

"Unatoč napadu Mbappe - Benzema - Nkunku, reprezentacija Francuske nije bila opasna. Što se događa kada spojite najbolje igrače iz Ligue 1, La Lige i Bundeslige? Ne mnogo," dodao je ugledni sportski dnevnik.

Francuska je ovim porazom produžila niz bez pobjede na četiri utakmice (dva remija, dva poraza), a što joj se nije dogodilo od rujna 2013. godine.

"Klasa Modrića i nova promašena izvedba Les Bluesa," dodaje Le Figaro.

"Modrić je čista klasa. Sa svojih gotovo 37 godina, Luka Modrić još uvijek ima toliko utjecaja, kako u klubu tako i u reprezentaciji. Hrvatski kapetan i dalje je bio sveprisutan od početka do kraja kako bi vodio vezni red, savršeno usmjeravajući ritam igre. Osim toga postigao je i jedini pogodak," hvali Le Figaro kapetana "Varenih".

Jedan od rijetkih francuskih igrača koji je dobio pohvale bio je Kylian Mbappe, ali se francuski novinari pitaju gdje je nestala suradnja njega i Karima Benzeme.

"Premda nije 100 posto spreman, napadač PSG-a bio je jedan od rijetkih koji je unio kretanje i trudio se. Gdje je nestala suradnja Benzeme i Mbappéa? Osim dobre kombinacije u 54. minuti, njih dvojica nisu djelovali tako blizu kao obično i igrali su svaki na svojoj strani."

"Četiri utakmice bez pobjede, samo tri postignuta gola, ovo okupljanje pretvara se u fijasko," navodi Le Parisien dodajući kako je francuska igra bila bez "pravih kretnji i prilika".

"Reprezentacija Francuske nastavlja nizati neuspjehe, godinu dana nakon neuspješnog EURO-a. Fijasko se proteže i dalje od najgorih misli, s nula pobjeda u četiri utakmice i tri postignuta gola," piše Le Parisien.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

francuska, liga nacija, hrvatska