Kultura

Ljeto na Ljetnoj u Opatiji: Od baleta Sukhishvili do Toma Jonesa

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ljeto na Ljetnoj - manifestacija koja traje od lipnja do sredine rujna, ove će godine na opatijskoj Ljetnoj pozornici ugostiti brojne domaće i inozemne glazbenike - od slavnog Gruzijskog nacionalnog baleta Sukhishvili do svjetske pjevačke zvijezde Toma Jonesa.

Ravnatelj Festivala Opatije Ernie Gigante Dešković najavio je na konferenciji za novinare da će Ljeto na Ljetnoj početi 4. lipnja nastupom slavnog Gruzijskog nacionalnog baleta Sukhishvili, koji će prvi puta nastupiti u Hrvatskoj.

Slijede nastupi 4 Tenora, Željka Bebeka, Tomislava Bralića i klape Intrade, Zagrebačke filharmonije, Matije Cveka, Bajage, Severine te Disco party Retropatija.

Najavljeni su i nastupi Folklornog ansambla Zora, filharmonije iz Udina, British-Croatian Festival Orchestra, klape Rišpet i Zdravka Čolića.

Jedna večer bit će posvećena Queenu, najavljen je Offline music festival s nastupom Majki, Jurom Stublićem, SARS-om te koncert Christiana Meringola.

Bit će održani Liburnia Jazz Festival, Liburnia Film Festival, Blues Festival, DJ party elektroničke glazbe,  a nastupit će i glumica Sandra Silađev te Željko Pervan.

Gigante Dešković naglasio je da su u Opatiji već nastupala svjetska imena, a ove godine, 18. srpnja, to će biti svjetska super-zvijezda Tom Jones.

Mlađu će publiku, smatra, privući jedan od najboljih svjetskih power metal bendova švedski "Sabaton", koji nastupa 19. kolovoza.

Tijekom ljeta radit će ljetno kino, u paviljonu "Juraj Šporer" bit će izložba radova Salvadora Dalia, a u Voloskom Međunarodno slikarsko natjecanje "Mandrać u Voloskom."


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

opatija, ljeto, koncerti, kultura