Scena

PULA: Večer klapske glazbe u pulskoj Areni 18. lipnja

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ovogodišnju sezonu koncerata u pulskoj Areni otvorit će 18. lipnja večer klapske glazbe koja će posjetitelje odvesti na glazbeno putovanje ovom hrvatskom glazbenom tradicijom od Dubrovnika do Pule.

Neke od najljepših pjesama iz repertoara tradicionalne hrvatske vokalne glazbe koju je UNESCO uvrstio na popis nematerijalne baštine Europe tom će prilikom izvoditi jedna od najpoznatijih klapa Cambi, zatim klapa Šufit iz Splita, slavna Klapa Iskon, dubrovačka klapa Kaše, pulske Teranke, Sv. Juraj Hrm također iz Splita, te Vinčace iz Novog Vinodolskog. 

"Glas je najljepši ljudski instrument, a naše klapsko pjevanje nema konkurenciju i zato je od izuzetne važnosti da produciramo i promoviramo ovakve koncerte i njegujemo hrvatsku nematerijalnu kulturnu baštinu", rekao je Tomislav Kašljević, producent ovog klapskog spektakla iz tvrtke Music Time.

Ovaj dvosatni program pretvorit će pulsku Arenu u malo mediteransko mjesto, a posjetitelje odvesti na glazbeno putovanje hrvatskom glazbenom tradicijom od Dubrovnika do Pule.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PULA, KLAPE