Scena

KONCERT: Dead Can Dance rasprodali koncert u Zagrebu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dead Can Dance, jedna od najznačajnijih world music grupa, rasprodala je ulaznice za svoj prvi nastup u Hrvatskoj, koji će održati u Zagrebu 10. svibnja, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, izvijestio je organizator koncerta Charm Music.

Ulaznica još ima za koncert koji će se održati u Beogradu u Štark Areni 12. svibnja, navodi organizator u priopćenju.

Iako europska turneja, najavljena za 2021. godinu i odgođena zbog epidemije, nije predviđala nastup u Hrvatskoj, uz trud Charm Musica i Zagreb se našao na listi gradova koje će u 2022. posjetiti australski glazbeni duo.

"Veselimo se povratku i turneji po Europi u travnju, svibnju i lipnju 2022. Kao i svima, nedostaje nam svirka uživo i jedva čekamo vratiti se na pozornicu i svirati za vas na fantastičnim lokacijama sljedeće godine", poručili su Lisa Gerrard i Brendan Perry.

U Zagreb će tako u sklopu turneje Europa 2022. stići 20 članova Dead Can Dance putujuće karavane, od kojih će sedam glazbenika nastupiti na pozornici Lisinskog. 

Pjevačica Lisa Gerrard i multiinstrumentalist Brendan Perry, koji već generacijama privlače poklonike alternativne rock glazbe, na svoj zajednički put krenuli su 1981. godine u Melbourneu.

Od tada njihova glazba uspješno izbjegava okove prostora, vremena i žanrova i tvori nevjerojatan opus inspiriran zvukovima istočne Europe, Bliskog istoka, Azije, sjeverne Afrike, Mediterana i šire.

Iza njih je osam studijskih i tri live albuma, mnogo uspješnih svjetskih turneja, skladali su glazbu za brojne filmove, među kojima je najpoznatiji "Gladijator" Ridleya Scotta.

Lisa Gerrard i Brendan Perry imali su i prekide u zajedničkom radu za vrijeme kojih su gradili uspješne solo karijere, a šest godina nakon albuma "Anastasis" okupili su se 2018. godine na albumu "Dionysus".

Prije Dead Can Dance nastupit će Astrid Williamson, škotska kantautorica poznata po suptilnom i evokativnom stilu koju uspoređuju s Carole King i Joni Mitchell.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KONCERT, SCENA