Hrvatska

BEROŠ SITUACIJA NIJE LAKA: Kadrovska pitanja rješavamo preraspodjelom, u tijeku pomoć za Pakrac i Split

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar zdravstva Vili Beroš priznao je u srijedu tijekom aktualnog prijepodneva da situacija u zdravstvenim ustanovama nije laka, ali kaže da se sustav prilagođava koliko je moguće, preraspodjeljuju djelatnike i upravo organiziraju pomoć za bolnice u Splitu i Pakracu.

„Prilagođavamo se mobilizacijom djelatnika, da je lako - nije”, kazao je Beroš na upit Maje Grbe Bujević (HDZ) o opterećenosti zdravstvenih ustanova.

Samo u trećem valu bilo je preraspodijeljeno 1544 zdravstvenih djelatnika, 500 liječnika i 860 sestara, naveo je ministar istaknuvši da je to jedni način na koji mogu odgovoriti na kadrovske probleme.

„Bolnice u Varaždinu i Čakovcu tražile su i dobile pomoć, a u tijeku je organizirane pomoći za bolnice u Pakracu i Splitu", dodao je Beroš i ponovno apelirao na građane da se cijepe i na taj način rasterete zdravstveni sustav.

Dalija Orešković (Centar) optužila je premijera Andreja Plenkovića da opstruira rad USKOK-a i DORH- a odnosno da  ih "ima u šaci”.

Plenković je ocijenio da su njezini nastupi uvijek isti i govore o nekim drugima koji navodno krše zakone i utječu na pravosuđe, pitajući što je ostalo od njezinih postignuća.

„Uvijek ste bili protiv odluka Ustavnog suda, onda ste godinama imali praksu da kažnjavate ljude, reputacijski vučete kroz blato, bez da ste za to imali osnova”, kazao je Plenković dodavši da se u nizu slučajeva pokazalo da je radila nezakonito.

„Vama, i onima koji su Vama nalik, jedino smeta to što tu postoji nekakav HDZ, neka Vlada i neki narod koji daje povjerenje HDZ-u da vodi”, zaključio je Plenković na što je Orešković uzvratila da ju ne impresionira njegova "napuhanost i dociranje".


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pandemija, koronavirus, vili beroš