Zagreb

KORONAVIRUS: U Zagrebu 1599 novooboljelih, aktivno 6304 slučaja zaraze

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bolest izazvana zarazom covida-19 potvrđena je kod novih 1599 osoba u Zagrebu gdje je trenutno aktivno 6304 slučajeva zaraze, a u protekla 24 sata ozdravilo je 786 osoba, priopćio je u petak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obrađeno je 2111 uzoraka, od kojih su 1222 bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 933 oboljele osobe. Mjera samoizolacije izrečena je za 745 osoba.

Od 933 covidom zaražene osobe njih 474 su kontakti s ranije zaraženim osobama, a osam ih je doputovalo iz BiH, Njemačke, Belgije, Austrije i Bugarske.

Negativne epidemiološke anamneze je 221 oboljela osoba, kod tri izlaganje je moguće tijekom različitih okupljanja (svadbene svečanosti, izlasci u klubove), a za 67 osoba obrada je u tijeku. Kod pet osoba moguća izloženost je radno mjesto. Za 149 osoba poslana je uputa o mjerama. 

Kod dvije osobe moguće mjesto izloženosti su obrazovne ustanove, dok je kod jedne to zdravstvena ustanova. Tri su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su 42 korisnika, dva zdravstvena i sedam nezdravstvenih djelatnika.

U četvrtak je zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod 77 učenika i dva nastavnika osnovnih te 40 učenika i jednog nastavnika srednjih škola izrečena mjera samoizolacije za 576 učenika osnovnih i 143 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno je nsedam osoba.

Tijekom četvrtka na punktu Velesajam cijepljeno je 2008 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 1238 osoba.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, GRAD ZAGREB