Kultura

KNJIGA: Predstavljamo vam V.B.Z.-ove novitete za Interliber 2021.

Piše: PolitikaPlus

Čekamo vas na Velesajmu u paviljonu 5. i 6. te na V.B.Z.-ovom virtualnom Interliberu cijeli studeni!

 

Studeni je mjesec u kojem svi knjigoljupci dođu na svoje, a pogotovo u ovoj posebnoj Godini čitanja: osim na 43. Interliberu, sajamske popuste i mnoštvo noviteta pronađite i u V.B.Z.-ovim knjižarama i web knjižari od 2. do 30. 11.! Snizili smo cijene svih naših naslova pa vas čeka more knjiga na interliberskom sniženju: noviteta za 20 %, a starijih naslova do vrtoglavih 90 %!

Čitajmo domaće!

Domaći autori i autorice s razlogom su sve čitaniji, a V.B.Z. donosi najbolje i nagrađivane knjige naših književnika – objavili smo zbirku kolumni „Puding od vanilije“ beskompromisne Vedrane Rudan, prvi domaći pandemijski roman „Sami“ Marinka Koščeca, zavodljivi mediteranski roman „Dobro mjesto za umiranje“ Lade Vukić, „Sine idemo kući“ Ivice Prtenjače, roman za koji je osvojio Nagradu za najbolji neobjavljeni roman, hvaljeni „Drugi zakon termodinamike“ Drage Glamuzine, Gjalskim ovjenčano „Putujuće kazalište“ jednog od najpopularnijih domaćih autora Zorana Ferića, „Chandra u potrazi za istinom“, prvi roman našeg poznatog ilustratora Milana Trenca, a Borivoj Radaković nakon duže stanke oduševio nas je novom zbirkom priča „Ne plači, dušo“. Upravo je izašao i novi roman Ivice Ivaniševića „Ulica Ferde Pomykala 17”, klasična i finim humorom urešena splitska priča.

Strani hitovi

Naši strani noviteti knjige su koje se čitaju u jednom dahu: napet, šokantan i jeziv triler „Padanje“, roman prvijenac autorice T. J. Newman koji su prozvali jednim od najboljih trilera godine sigurno će oduševiti hrvatsku publiku; knjiga „Pelagija i bijeli buldog“ prvi je dio kriminalističke serije o avanturama sestre Pelagije i hit autora Borisa Akunina, najvećeg ruskog majstora krimića. Inspiriran istinitim događajem, roman "Svjetioničari" ispisuje priču o misterioznom nestanku trojice čuvara sa svjetionika Maiden Rock i o ženama koje su ostale iza njih. „Nađimo se u Cockleberry Bayu“ deseti je roman nagrađivane britanske autorice Nicole May i nastavak bestselera „Mali dućan u Cockleberry Bayu“ u kojima nas ova britanska spisateljica romantičnih komedija vodi na još jedno neizvjesno putovanje do samootkrivanja.


Ljubiteljima inspirativne publicistike nikako ne smije promaći „Mozak bez granica“ Jima Kwika, uglednog svjetskog stručnjaka za poboljšanje pamćenja i ubrzanje učenja, koji surađuje s najvećim svjetskim kompanijama i zvijezdama te „Tajna otpuštanja“ Guya Finleya, knjiga koja predstavlja nove metode, koncepte i načine pomoću kojih svatko može ponovno ovladati svojim životom.

Kuhajmo s V.B.Z.-om!

Kuharice i priručnici koji nam pomažu da živimo zdravije i jedemo ukusnije našli su svoje mjesto i na interliberskoj akciji pa izdavajamo novitet „Knjiga o maslini“ Veljka Barbijerija, još jednu kapitalnu Barbierijevu gurmansku monografiju o mediteranskoj hrani i tradiciji s više od 250 recepata te najavljujemo „Slatku i slanu kvasomaniju“ Anite Šumer – nakon prve knjige „Kvasomanija“, kojom je oduševila ljubitelje pečenja kruha s domaćim kvascem, sada učimo peći najbolje slatke poslastice!

Posveta poeziji

V.B.Z. je veliki dio svoje produkcije posvetio poeziji – predstavljamo novi antologijski izbor poezije Charlesa Bukowskog „Oluja za žive i mrtve“, koji obuhvaća njegove najbolje neobjavljene i u pjesničke zbirke neuvrštene pjesme. To je posljednja knjiga Charlesa Bukowskog, objavljena 25 godina nakon njegove smrti. Ljubiteljima vrhunske svjetske poezije svakako preporučamo i zbirku velikog poljskog pjesnika Adama Zagajewskog „Asimetrija i pravi život“, u kojoj su združene zadnje dvije zbirke objavljene za autorova života.

Zadnja je godina bila plodna i za domaće pjesništvo pa ljubitelji poezije mogu uživati u sabranim pjesmama "Muze i Erineje“ Mile Stojića i novim zbirkama Željke Horvat Čeč „Strogo mirovanje“, Marka Tomaša „Skratimo priču za glavu“, Damira Radića „Kao život sam“ te Mladena Blaževića „Krugovi u žitu“.

V.B.Z.-ovi virtualni Interliber održava se u sklopu projekta „Knjiga svima i svuda“ Zajednice nakladnika i knjižara. Čitajmo više, čitajmo kvalitetno, čitajmo V.B.Z.!

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KNJIGA, VBZ