Zagreb

EPIDEMIJA: U Zagrebu 838 novozaraženih od koronavirusa

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Zagrebu je u protekla 24 sata od koronavirusa novooboljelo 838 osoba i trenutno ima 4045 aktivnih slučajeva, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Prema podacima HZJZ-a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 84.141, što je 325 osoba više nego jučer.

U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađen je 1331 uzorak, od kojih je 546 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 649 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 1088 osobe. 

Od zaraženih osoba 326 su kontakti pozitivnih osoba, a četiri su osobe doputovale iz Njemačke, Irske i Danske.

Negativne epidemiološke anamneze zasad je 217 oboljelih osoba, a za 72 osobe obrada je u tijeku.

Kod 11 je osoba moguće izlaganje tijekom različitih okupljanja (od navedenih, pet je iz drugih županija). Kod sedam je osoba moguća izloženost na radnom mjestu a dvije su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine. Osam je osoba izloženo u odgojno-obrazovnim ustanovama.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su dva nezdravstvena korisnika.

Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa kod 76 učenika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 61 učenika i dva nastavnika srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 668 učenika osnovnih i 386 učenika srednjih škola. 

U Karanteni Grada Zagreba trenutno je pet osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktu Zagrebački velesajam cijepljeno je 1.289 osoba. Na javni poziv za treću dozu odazvalo se 658 osoba. 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

grad zagreb, epidemija