Hrvatska

UBOJSTVO: Ubojicu djece nakon ispitivanja očekuje kaznena prijava, istraga i pritvor

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ubojica svoje troje djece Harald Kopitz noć na utorak, nakon uhićenja, prespavao je u policiji, a tijekom dana ga očekuje nastavak ispitivanja na policiji, a potom i na državnom odvjetništvu.

Nakon što ga ispitaju i u Državnom odvjetništvu protiv Kopitza će, temeljem policijske kaznene prijave, biti pokrenuta istraga za ubojstvo djece, a od suca istrage tužiteljstvo će zatražiti određivanje istražnog zatvora.

Ubojica je i službeno uhićen sinoć oko 19,45 sati nakon što je otpušten iz psihijatrijske bolnice Vrapče.

Tamo je doveden ranije tijekom dana nakon izlaska iz bolnice Sestara milosrdnica u kojoj je hospitaliziran jer je u noći brutalnog zločina pokušao samoubojstvo uzevši veću količinu psihifarmaka, ali nedovoljnu da bude smrtonosna.

U policiji su nakon uhićenja rekli da je Kopitz raspravno sposoban te da će mu tijekom ispitivanja kao stranom državljaninu biti osiguran službeni prevoditelj.

Kako ga sumnjiče za najteža kaznena djela već na ispitivanju u sjedištu krim policije u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici Kopitzu će biti određen odvjetnik, ako se ne odluči sam angažirati branitelja.

56-godišnji Kopitz je osumnjičen je da je u noći s petka na subotu u naselju Mlinovi u Zagrebu ubio svoje troje malodobne djece i potom pokušao samoubojstvo. U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

UBOJSTVO, DJECA