Hrvatska

'OSVETA': Smjenjuju zviždačicu Adrijanu Cvrtilu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Grad Kutina je, na temelju zaključka gradonačelnika Zlatka Babića, raspisao u ponedjeljak javni natječaj za odabir novog direktora trgovačkog društva Eko Moslavina, započevši tako postupak smjene zviždačice Adrijane Cvrtile, piše u srijedu Večernji list.

Riječ je o dosadašnjoj direktorici koja je proteklih dana i tjedana izašla u javnost s optužbama na zapošljavanje stranačkih kadrova HDZ-a i HSLS-a i njihove rodbine u toj tvrtki.

Cvrtila je snimila niz razgovora čelnika kutinskog HSLS-a i predsjednika Gradskog vijeća Davora Kljakića te gradonačelnika Zlatka Babića (HDZ) u kojima se sugerira o tome koga treba zaposliti i ostaviti na radnom mjestu u ovoj komunalnoj tvrtki čija je direktorica Cvrtila.

Snimke je odnijela Uskoku, a zatim izašla sa svime u medije, što je do sada rezultiralo ostavkom Davora Kljakića na sve stranačke funkcije u HSLS-u te raspuštanjem gradskog i županijskog ogranka HSLS-a u Kutini.

HDZ i HSLS glavni su koalicijski partneri u Kutini, a Adrijana Cvrtila također je članica HSLS-a. Prije nekoliko mjeseci izbio je veliki unutarstranački sukob u gradskoj organizaciji te stranke. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić (HDZ) sada je odlučio maknuti Cvrtilu s mjesta direktorice, a što je i najavio na prošlotjednoj tiskovnoj konferenciji, istaknuvši da je Cvrtili u srpnju u Gradskom vijeću odbijeno izvješće o radu te da je sve što ona radi u javnosti zapravo osvetničkog karaktera.

Za Cvrtilu nema dileme – smjena je osvetničkog karaktera. "To je jasno. Na ovo su se odlučili nakon što sam izašla s koruptivnim radnjama gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća. To se vidi iz toga što ni za jedno od preostala tri trgovačka društva u vlasništvu Kutine nije raspisan natječaj za člana uprave – direktora", rekla je Adrijana Cvrtila.

Sugerira kako bi bilo bolje da je u Kutini raspisan natječaj za gradonačelničko radno mjesto “koje je opterećeno kriminalom, nego za moje radno mjesto za koje nije bilo nijedne nepravilnosti u radu što se vidi iz Nalaza i mišljenja državne revizije”.

"Prijaviš li kriminal, politika ti oduzme egzistenciju", rekla je Cvrtila, ponovivši da je Eko Moslavina u prošloj godini poslovala stabilno i bez gubitaka.

DORH i Uskok potvrdili su da provode izvide vezano uz zapošljavanja u Eko Moslavini, dok je odluka o stranačkoj sudbini gradonačelnika Zlatka Babića u rukama predsjednika županijske organizacije HDZ-a Ivana Celjaka

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

grad kutina, zlatko babić