Hrvatska

Župan Kolar u školi u Krapinskim Toplicama: To je predstava roditelja za javnost

Piše: PolitikaPlus/Hina

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar bio je u utorak u Osnovnoj školi Krapinskim Toplicama te je, komentirajući stanje u školi vezano uz nezadovoljstvo manjeg dijela roditelja zbog toga što im djeca nose maske, rekao je da je to predstava za  javnost.

Nakon što se roditelj jednog učenika pobunio što mu sin u zajedničkim prostorijama škole mora nositi masku koja, kako tvrdi, šteti njegovu zdravlju, prosvjednici su u petak nenajavljeno upali u školu. Zbog tog izgreda, školu od jučer čuvaju zaštitari, posjetio ju je i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, a danas i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević.

U utorak je u školi bio i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, koji je razgovarao s nezadovoljnim roditeljima.

Ističući kako situacija nikako nije dobra jer bi djeca normalno i sigurno trebala ići u školu, što je županija postigla angažiranjem zaštitara, Kolar je rekao kako je roditeljima tog učenika poručio "da se ne vrijedi inatiti".„Imamo 308 učenika u Osnovnoj školi Krapinske Toplice i svi se pridržavaju svih mjera, jedino ne on, koji je čitavu prošlu školsku godinu nosio masku za vrijeme nastave”, rekao je župan.

Kako je rekao Kolar, učenici koji imaju liječničke potvrde ne trebaju nositi maske, no u ovom slučaju, dodao je, zdravstveni problem ne postoji.

„Nadam se da će prevladati zdrav razum i da će dijete krenuti u školu kao i svi ostali. Nisam siguran koliko otac više sam odlučuje, a koliko je to ova agresivna skupina oko njega”, ocijenio je Kolar.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

želko kolar, maske