Zagreb

JASNA PORUKA: Urša Raukar: Očekujemo da svi pročelnici i šefovi Holdinga stave mandat na raspolaganje

'Mi smo politička opcija, na čelu s Tomislavom Tomaševićem, koja će racionalizirati Gradsku upravu. Nećemo imati 27 gradskih ureda, koliko nemaju ni ogromni europski gradovi, nego 15-ak, 16-ak'

Piše: PolitikaPlus/N1

Bliska suradnica Tomislava Tomaševića Urša Raukar jutros je u gostovanju na N1 jasno poručila svim pročelnicima Grada Zagreba što se od njih očekuje.

"Očekujemo od svih pročelnika da stave mandat na raspolaganje", rekla je Raukar.

"Mi smo politička opcija, na čelu s Tomislavom Tomaševićem, koja će racionalizirati Gradsku upravu. Nećemo imati 27 gradskih ureda, koliko nemaju ni ogromni europski gradovi, nego 15-ak, 16-ak. Otvorit ćemo ured za poslijepotresnu obnovu, koji je već trebao biti otvoren, kako bismo pomogli građanima koji su oštećeni u potresu", rekla je Raukar.

>> Ovo su najbliži suradnici Tomislava Tomaševića

Na pitanje što ako ne stave mandat na raspolaganje Raukar odgovara:

"Postoje rješenja za takve situacije, to se mora riješiti bez štete za grad. Ali vjerujem da će svi na odgovornim mjestima razumjeti da je došlo vrijeme za promjene i da će dati mandate na raspolaganje. To se zove demokracija."

"Tajna našeg uspjeha je upravo to što smo proklamirali cijelo vrijeme - promjena modela upravljanja i suradnja s građanima. To su dvije stvari koje će sasvim sigurno donijeti pobjedu i u drugom krugu. Ljudima je naprosto dosta korupcijske hobotnice, preplaćivanja svega, nebrige za ovaj grad i zaključili su zajedno s nama da idemo u pravu i veliku promjenu", komentirala je Raukar uspjeh Tomaševića i Možemo!.

"Radikalnim smatram promjenu modela upravljanja. Dosta je s upravljanjem koje vodi isključivo jedan čovjek, dosta je upravljanja gdje je korupcijska hobotnica toliko evidentna i jaka i dosta je upravljanja koje je financijski štetno za grad. Revidirat će se svi financijski ugovori, ugovori s vanjskim suradnicima, pregledat će se svi radni odnosi i svi koji su na svoja mjesta došli bez stručne spreme, naravno da će biti preusmjereni po svojim kvalifikacijama tamo gdje pristaju", rekla je Raukar na N1.

Škoro ih optužuje da su ekstremna ljevica. Što kaže o tome?

"Kada nedostaju argumenti, znanje o Gradu, kada više od tri i pol puta zaostajete, naravno da se poseže za svim mogućim teorijama zavjere, jer drugo ništa ne preostaje. Građani su u nedjelju pokazali što misle. Škoro je na 12 posto, nakon što je pokušao oblatiti i lažima nas prozivati", komentirala je Raukar optužbe Tomaševićeva protukandidata u drugom krugu.

Razlika je velika, no opuštanja, kaže Raukar, nema. "Mi nikad nismo opušteni, nastavit ćemo svoju kampanju aktivno kao i do sada, u suradnji s građanima, i vjerujem da ćemo povećati prednost. U nedjelju smo svjedočili tome da svi zajedno možemo i želimo promijeniti budućnost ovog grada", rekla je te dodala da vjeruje da će nedjeljni rezultat potaknuti da na drugi krug izađe još više građana: "Oni koji su sumnjali je li moguće i koji nisu vjerovali, sada znaju da je moguće i vjerujem da će izaći. Mi vrlo aktivno nastavljamo kampanju, obilazit ćemo ponovno sve dijelove grada, razgovarati s građanima, predstavljati program i sigurna sam da će u većem i velikom broju građani izaći i da će pobjeda biti izborena i u drugom krugu."

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tomislav tomašević, zagreb