Hrvatska

PLENKOVIĆ O OPTUŽBAMA DA 'KUPUJE' UMIROVLJENIKE: Po logici oporbe, HDZ bi trebao dobiti 85 posto glasova na svim izborima

Piše: PolitikaPlus

U središnjici HDZ-a u ponedjeljak poslijepodne održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a. Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković nakon sjednice se obratio javnosti.

Danas je priopćeno kako su Hrvatska i dvanaest članica Europske unije postigle dogovor oko kriterija za izdavanje tzv. zelene putovnice koja bi u vrijeme pandemije olakšala protok turista.

Plenković je danas poslijepodne, odgovarajući na pitanje nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, rekao kako je riječ o poticaju da se ubrzaju procesi, ali da je u ovom trenutku teško reći hoće li te procedure imaju svoje vrijeme, to je zakonski tekst, prema tome, on mora proći sve ono što je uobičajeno, rekao je Plenković, a na novinarsko pitanje bi li se zbog trajanja procedure moglo dogoditi da te putovnice "preskoče" ovu sezonu odgovorio je:

Ja mislim da bi se to moglo do ljeta riješiti.

Predsjednik Vlade i HDZ-a smatra kako mjere u Primorsko-goranskoj županiji služe kako bi se smanjilo žarište.

'Mislim da smo još daleko od one prave turističke sezone u ovom trenutku. Vjerujem da će slične mjere u svim priobalnim županijama donijeti rezultate', rekao je Plenković.

Procjenjuje da će s dozama cjepiva koje trebaju stići biti procijepljena polovica stanovništva do kraja lipnja.

'Naša je procjena da ćemo s ovim dozama koje su u narudžbi, koje bi trebale stići prema planu trebali procijepiti oko 55 posto odrasle populacije, dakle 18+, do kraja lipnja. Da je stiglo sve cjepivo AstraZenece prema planu, taj broj bi bio 70 posto', dodao je Plenković. Osvrnuo se i na covid dodatke za umirovljenike i teze oporbe da to služi za pridobivanje glasova na izborima.“Po toj logici oporbe, HDZ bi trebao dobiti 85 posto glasova na svim izborima”, kazao je.

Plenković je rekao i kako se nastavlja dijalog s veledrogerijama oko dugova te je poručio kako je uvjeren da će rezultat razgovara otkloniti bilo kakve nedoumice kod onih koji još nisu pustili svoje proizvode u dostavu.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zelene putovnice, turizam, andrej plenković