Crna kronika

BORI SE ZA ŽIVOT: Uhićeni roditelji teško ozlijeđene djevojčice iz Nove Gradiške

Dr. Roić: Teško ozlijeđena 2,5 godišnja djevojčica je u izuzetno kritičnom stanju

Piše: PolitikaPlus/Hina

10: 37 "Već kod prijema dijete je bilo u teškom stanju, s obzirom na kraniocerebralne ozljede mozga, na mehaničkoj ventilaciji, u moždanoj komi. Djevojčica je direktno zbrinuta u Jedinici intenzivnog liječenja, vitalno je ugrožena, vrlo kritična, uz kontinuirani monitoring vitalnih funkcija, uz dijagnostičko praćenje", izjavio je jutros Hini ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić. 

Istaknuo je da su okolnosti nastanka takvih ozljeda još uvijek nejasne i neutvrđene, a nadležne institucije su uključene u rasvjetljivanje okolnosti u kojima su nastale takve ozljede. 

Kaže da se jutros, u odnosu na sinoć, zdravstveno stanje djevojčice nažalost ne popravlja. 

"Vrlo je hemodinamski nestabilna i izuzetno je kritično stanje", rekao je dr. Roić. 

Dodao je da je stanje djevojčice, nažalost, vrlo teško te da unatoč svim naporima ne mogu biti izvjesni u mogućnost poboljšanja.

Uhićeno je oboje roditelja 2,5 godišnje djevojčice koja je zbog teških ozljeda i vitalne ugroženosti iz novogradiške bolnice u srijedu dovezena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu, potvrdio je u petak Hini glasnogovornik brodsko-posavske policije Damir Brezić.

Roditelji su uhićeni sinoć oko 22,50 sati, rekao je glasnogovornik Policijske uprave.

Djevojčicu iz okolice Nove Gradiške je u srijedu ujutro u tamošnju Opću bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo i ozljedilo se. Liječnici u Novoj Gradiški pokušali su dijete reanimirati, a s obzirom na težinu ozljeda u srijedu popodne su djevojčicu prevezli u Klaićevu.  "Ozljede su bile teške posebno glave, ali bilo ih je i po cijelom tijelu. Nakon što smo pružili prvu pomoć, zbog tih teških ozljeda glave i mozga odlučili smo dijete prevesti baciti u Klaićevu bolnicu u Zagreb. Ovaj slučaj prijavili smo policiji", rekao je jučer Ravnatelj OB-a Nova Gradiška, dr. Josip Kolodziej.

Slavonsko-brodska policija je još sinoć počela istragu.

Dvoipol godišnja djevojčica  i dalje se bori za život u dječjoj bolnici Klaićeva u Zagrebu. Djevojčica je u bolnicu primljena s teškim ozljedama, uključujući i nagnječenje mozga. Zbog težine ozljeda smještena je odmah na jedinicu intenzivnog  liječenja. Dijete je vitalno ugroženo s teškim kraniocerebralnim ozljedama i hematomima po tijelu, rekli su liječnici u Klaićevoj.

Obitelj iz koje potječe djevojčica od prije je poznata Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška. Dijete je bilo kod udomitelja više od godinu dana, a na zahtjev roditelja Centar ga je vratio u biološku obitelj.

Nakon što je oboje roditelja sinoć uhićeno, preostalo troje njihove malodobne djece smješteno je u udomiteljsku obitelj.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

roditelji, ozljede, djevojčica, uhićenja