Sport

UEFA: Srbi i Portugalci su se mogli dogovoriti oko korištenja tehnologije

Piše: PolitikaPlus/Hina

Europski nogometni savez (UEFA) objavio je u ponedjeljak kako se sporna situacija iz završnice subotnjeg kvalifikacijskog dvoboja za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. između Srbije i Portugala, kada nije priznat pogodak Cristiana Ronalda za pobjedu 3-2, mogla izbjeći da su se srpski i portugalski savez prije utakmice dogovorili da se koristi tehnologija za ustanovljavanje je li lopte prešla gol-liniju ili ne.

"Odluka o korištenju tehnologije na gol-liniji u europskim kvalifikacijama je na domaćinu svake od utakmica. Ako domaćin želi koristiti tehnologiju, također mora dobiti pismeno odobrenje gostujućeg saveza", objavila je UEFA.

U posljednjoj minuti sudačke nadoknade utakmice u Beogradu pri rezultatu 2-2 Cristiano Ronaldo je uputio loptu prema praznoj mreži, a na nju je uklizao srpski branič Stefan Mitrović tek nakon što je ona čitavim obujmom prešla gol-liniju, no nizozemska sudačka postava na čelu s Dannyjem Makkelieom nije priznala pogodak.

"Mogu samo reći kako sam se ispričao portugalskom izborniku i igračima zbog onoga što se dogodilo. Kao sudačka ekipa uvijek se trudimo donijeti ispravne odluke. Kada završimo u vijestima zbog ovakvih pogrešaka, uopće nismo sretni", izjavio je Makkelie za portugalski sportski dnevnik "A Bola".

U nedjelju je UEFA objavila kako je odustala od korištenja VAR tehnologije u kvaifikacijama za SP zbog komplicirane situacije vezane uz pandemiju koronavirusa.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

srbija, portugal, nogomet