Zagreb

EPIDEMIJA: U Zagrebu 40 novozaraženih koronavirusom

Piše: PolitikaPlus

U Zagrebu je u odnosu na jučer 40 novozaražnih koronavirusom, dok je 38 osoba ozdravilo, priopćio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", prema podacima iz HZJZ-a.

Trenutno su u Zagrebu 383 aktivna slučaja.

U Službi za kliničku mikrobiologiju obavljeno je 866 testiranja na koronavirus, a 30 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 80 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 66 osoba.

Od 80 obrađenih pozitivnih osoba 18 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 41 osoba je kontakt covid pozitivnih osoba. Obrada za devet osoba je još u tijeku.

Kod četiri je osobe moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama, a dvije su osobe doputovale iz BiH. Kod dvije je osobe moguće izlaganje na radnom mjestu, dok je jedna osoba školske dobi obrađena od strane liječnika obiteljske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirane su dvije novooboljele korisnice.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza kod tri učenika osnovnih škola te pet učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 34 učenika osnovnih i 101 učenika srednjih škola.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

EPIDEMIJA, ZAGREB