Zagreb

EPIDEMIJA: U Zagrebu nove 74 koronavirusom zaražene osobe

Piše: PolitikaPlus

Nove 74 koronavirusom zaražene osobe broji Zagreb u zadnja 24 sata, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 43.705 ili 34 osobe više nego jučer, priopćio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Andrija Štampar".

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju tog zavoda obavljeno je 909 testiranja na koronavirus, a 54 su nalaza bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 56 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 100 osoba.

Od 56 obrađenih pozitivnih osoba 20 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 24 su kontakti osoba pozitivnih na covid-19, a obrada za šest osoba još je u tijeku.

Jedna je osoba doputovala iz Švicarske, a kod tri je osobe moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama. Jedna je osoba korisnik/djelatnik Doma za starije, a jedna školske dobi obrađena je od strane liječnika školske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli korisnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza kod jednog učenika osnovne škole te pet učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 12 učenika osnovnih i 85 učenika srednjih škola.

Trenutno je u Zagrebu 291 aktivan slučaj zaraze, stoji u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GRAD ZAGREB, PANDEMIJA