Zagreb

KORONAVIRUS: U Zagrebu 141 novooboljela osoba od covida-19

Piše: PolitikaPlus

U Zagrebu je, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), zabilježena 141 novooboljela osoba od covida-19 u posljednja 24 sata, priopćio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

Broj potencijalno ozdravljenih i oporavljenih osoba u Zagrebu je 41.099, što je 100 osoba više nego jučer. U Zagrebu je 585 aktivnih slučajeva, navodi Nastavni zavod. 

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 918 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 121 nalaz bio pozitivan. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 129 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 79 osoba.

Od 129 obrađenih pozitivnih osoba 33 su za sada negativne epidemiološke anamneze, 48 osoba su kontakti s covid pozitivnim osobama, 11 osoba su štićenici i djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 16 osoba obrada je još u tijeku. 

Kod četiri osobe je moguća izloženost na radnom mjestu, a kod pet u zdravstvenim ustanovama. Šest osoba obrađeno je od strane liječnika obiteljske medicine i HZJZ-a. Kod jedne osobe je moguće izlaganje prilikom okupljanja, a pet osoba je doputovalo iz BiH, s Kosova, iz Turske i Češke.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi devet korisnika i devet djelatnika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

covid, zagreb