Kultura

KNJIGE: Objavljen hrvatski prijevod knjige "Djevojčica koja je spasila Božić"

Piše: PolitikaPlus/Hina

Prigodno u vrijeme božićnih blagdana objavljen je hrvatski prijevod knjige "Djevojčica koja je spasila Božić“, novi roman za djecu pun pustolovina, potraga i spašavanja Matta Haiga, autora uspješnice "Dječak zvan Božić“.

Radnja je smještena u okruženje u kojem Badnjak i sve oko njega ne stoje najbolje. Djevojčica Amelia Wishart zarobljena je u ubožnici gospodina Jezovitog, pa Božića možda neće ni biti.

"Da bi se Božić ove godine dogodio, Amelia mora biti pronađena. Uz pomoć vilenjaka, osam sobova, engleske kraljice i gospodina Charlesa Dickensa, potraga za Amelijom – i tajnom Božića – može početi", stoji u najavi Mozaik knjige, izdavača te "božićne knjige godine".

Riječ je o drugom od četiri naslova iz "Christmas“ serije koja je zaludile milijune mladih čitatelja, dodaje se. 

"Veselu, zabavnu i čarobnu priču", za koju Guardian piše da je savršeno blagdansko štivo, ilustrirao je Chris Mould, a prevela  Mirjana Jurić Pajić.

Matt Haig piše za odrasle i za djecu, nerijetko spajajući elemente stvarnosti i mašte, ali uvijek s barem jednim neobičnim preokretom.

Pisanje autora, čiji su najprodavaniji romani prevedeni na 40 jezika i prodani u nekoliko milijuna primjeraka diljem svijeta, Guardian je opisao kao "čudesno čudno", a New York Times Haiga naziva "romanopiscem velikog talenta", čije je pisanje "smiješno i potresno". 

Prema romanu "Dječak zvan Božić“, u režiji Gila Kenana, snimljen je film čija se svjetska premijera očekuje 2021. godine

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

knjiga