Hrvatska

PLENKOVIĆ: Umjesto Milanovića, koji se zahvalio na ponudi, Hrvatsku će u Bruxellesu predstavljati Janša

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatsku će u četvrtak na samitu EU-a predstavljati slovenski premijer Janez Janša, objavio je u srijedu predsjednik vlade Andrej Plenković koji na tom sastanku neće biti jer mu je zbog kašlja uzrokovanog covidom-19 produljena izolacija.  

Plenković je na sjednici vlade kazao da je prvo predložio predsjedniku države Zoranu Milanoviću da sudjeluje na samitu. 

"Ponudio sam (Milanoviću) da on ode u ime Republike Hrvatske. On je cijenio tu gestu, zahvalio se, no s obzirom na sadržaj tema, ocijenio je da on ne bi išao u Bruxelles sutra”, objasnio je Plenković, dodavši da se Milanović potom složio da se Janša ovlasti za predstavljanje Hrvatske.

U četvrtak i petak održava se fizički sastanak na vrhu EU-a koji će biti posvećen mađarskoj i poljskoj blokadi europskog proračuna i plana oporavka, odnosima sa Sjedinjenim Državama i pandemiji. 

Plenković će po savjetu liječnika ostati u izolaciji još nekoliko dana zbog kašlja uzrokovanog covidom-19. 

Ranije je iz Banskih dvora priopćeno da se premijer osjeća dobro i da nema povišenu tjelesnu temperaturu te da nastavlja rad od kuće kao i dosad.

Plenković je od 28.11. u izolaciji jer mu je supruga bila  zaražena koronavirusom. Dva dana poslije i on je bio pozitivan na testiranju. 

Premijer je na današnjoj vladinoj sjednici istaknuo da je vrlo važno da se nastavi trend smanjenje broja zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj što je još uvijek “vrlo zahtjevna zadaća”. 

 "Važno je da se svi zajedno pridržavamo mjera kako bismo smanjiti dinamiku epidemije pred Božić", poručio je premijer Plenković.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

janez janša, covid