Scena

Festival: Croatia Records s rekordnim brojem izvođača na 68. Zagrebačkom festivalu

Piše: PolitikaPlus

Uredništvo Zagrebačkog festivala odabralo je 22 nove pjesme nadolazećeg, 68. izdanja festivala koji će se održati 29. siječnja 2021. Uz umjetničkog direktora, Branimira Mihaljevića, ovogodišnje uredništvo festivala činili su glazbenici Ante Gelo, Denis Dumančić i Igor Ivanović te voditeljica odnosa s javnošću UNISON-a, Ružica Popović.

Od 22 odabrane pjesme, njih devet će izvesti izvođači Croatia Recordsa. Aleksandar Ljiljak, prvi put samostalno na pozornici Zagrebačkog festivala, predstavit će se autorskom pjesmom Grade moj, Bang Bang  će nakon prošlogodišnje uspješnice Sebi dovoljni ove godine predstaviti Bolje sutra autora Hrvoja Prskala, a Colonia se vraća na Festival pjesmom Manijak autorskog dua Borisa i Valerije Đurđević. Mlade i talentirane snage Mia Negovetić i Edi Abazi udružili su glasove i predstavit će zajedničku autorsku pjesmu Ljubav nema kraj, a Nela će debitirati na Zagrebačkom festivalu s pjesmom Ono što ostaje koju je napisala Nika Turković. Bard hrvatske glazbe Stjepan Jimmy Stanić predstavit će pjesmu Mama Inez s nedavno objavljenog albuma 91+. Tadej Špeh drugu godinu zaredom predstavlja pjesmu bračnog para Buljan naziva Što su snovi, a Tedi Grubica otpjevat će pjesmu Ne vjerujem da postojiš koju je napisao u suradnji s Goranom Šarcem. Vladimir Kočiš Zec s Nostalgijom se vraća na Zagrebački festival, pjesmom ostvarenom u suradnji s Nenadom Ninčevićem.

Abecednim redom, na 68. Zagrebačkom festivalu nastupit će:
Aleksandar Ljiljak - Grade moj (Aleksandar Ljiljak)
Antonia Dora Pleško - 13. nota (Ante Pecotić)
Bang Bang - Bolje sutra (Hrvoje Prskalo)
Boris Rogoznica - Samo čovik (Boris Rogoznica, Antonija Šola / Antonija Šola)
Colonia – Manijak (Boris Đurđević / Valerija Đurđević)
Ivan Ive Županović - S tobom mogu sve (Vinko Barčot)
KUKU$ - Nema Pravila   (Arian Vuica, Mislav Kljenak / Ivan Hilje, Ivan Godina)
Matija Cvek – Ptice (Matija Cvek, Alan Dović / Matija Cvek)
Mia Negovetić i Edi Abazi - Ljubav nema kraj (Mia Negovetić, Edi Abazi / Mia Negovetić, Edi Abazi)
Miki Solus - Fontane (Miki Solus)
Nela - Ono što ostaje (Nika Turković)
Neno Belan - Teško je (Neno Belan / Ines Prajo)
Nikolina Tomljanović i Belfast Food - Volim kako se smiješ (Goran Gubić / Dinko Fazinić)
Robert Čolina - Sve što imam (Hrvoje Maljak)
Stjepan Jimmy Stanić - Mama Inez (Stjepan Jimmy Stanić)
Stjepan Lach - Ja nisam taj (Zoran Mišolongin)   
Tadej Špeh - Što su snovi (Miro Buljan / Sonja Buljan)
Tedi Grubica - Ne vjerujem da postojiš (Goran Šarac / Tedi Grubica)
Vjeko Ključarić - Neka zvona zvone (Bruno Kovačić)
Vjekoslav Banovčić - Glavu gore (Aljoša Šerić)
Vladimir Kočiš Zec - Nostalgija   (Vladimir Kočiš / Nenad Ninčević)
Z++ - Moj svijet (Zvonimir Husnjak)


"Naš žiri nije imao nimalo lak zadatak, nakon što smo dva dana pomno preslušavali sve pristigle pjesme mogli bismo složiti barem tri festivalske večeri i da svaka bude jednako kvalitetna i zanimljiva. Zagrebački festival je oduvijek bio otvoren za sve stilove glazbe tako ćemo i ove godine među 22 odabrane čuti pjesme raznih stilova, od pjesama posvećenih našem najopjevanijem gradu na svijetu do zabavne, pop-rock, ali i trap glazbe koja do sada nije bila na festivalskoj pozornici, a izrazito je popularna kod mlađe publike. Kao dolikuje nacionalnom festivalu, imat ćemo izvođače iz svih dijelova Hrvatske te kvalitetan omjer mladih izvođača koje većinom poznajete iz popularnih showova, a koji će nastupiti uz bok veterana festivalskih pozornica. Mislim da imamo jedan odličan festival kojem se iskreno radujem", izjavio je umjetnički direktor festivala, Branimir Mihaljević.

Sve ove pjesme bit će dostupne i na CD izdanju koje će objaviti Croatia Records. Pjesme će se u radijskom eteru predstaviti od 1. siječnja 2021., a 68. Zagrebački festival moći ćete pratiti 29. siječnja preko televizijskih ekrana i online.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREBAČKI FESTIVAL