Zagreb

Zaraza: U Zagrebu 560 novooboljelih

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Gradu Zagrebu je u proteklih 24 sata  prema podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ukupno 560 novooboljelih od Covida-19, priopćio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

"Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 20.336, što je 485 više nego jučer", dodaje se u priopćenju.

U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-u "Dr. Andrija Štampar“ u protekla 24 sata je obavljeno 1268 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 506 nalaza bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 520 osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 969 osoba.

Od obrađenih pozitivnih osoba 175 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 211 osoba su kontakti na Covid pozitivnih, šest je osoba doputovalo iz BiH, Njemačke, Slovenije i Austrije.

Njih 23 su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 33 osobe obrada je još u tijeku.

Kod 13 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod šest osoba tijekom boravka u zdravstvenoj ustanovi.

Osmero djece školske dobi u obradi je kod liječnika školske medicine, dok  je obrada za 43 osobe završena kod liječnika obiteljske medicine.

Kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom obiteljskih okupljanja.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 10 korisnika i osam djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 20 učenika i sedam nastavnika osnovnih škola te 27 učenika srednjih škola.

Mjera samoizolacije određena je za 433 učenika osnovnih te 475 učenika srednjih škola.

U Zagrebu su trenutno 3823 aktivna slučaja, dok su u gradskoj karanteni 22 osobe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb