Zagreb

FILMOVI: Noć europskog filma u Zagrebu, Osijeku i Varaždinu

Piše: PolitikaPlus

Noć europskog filma, projekt Kreativne Europe – Potprograma MEDIA u partnerstvu s mrežom europskih kina Europa Cinemas, održat će se od 16. do 20. studenoga u 75 gradova diljem Europe, među kojima su Zagreb, Varaždin i Osijek.

Projekt koji slavi bogatstvo i raznolikost europske filmske kulture, u Hrvatskoj predstavljaju Kino Urania iz Osijeka, Art-kino Metropolis iz Zagreba i Kino Gaj iz Varaždina, s projekcijama odabranih filmova na koje je ulaz slobodan.

Kino Urania u četvrtak, 19. studenog, prikazuje "Tijelo Kristovo" poljskog redatelja Jana Komasa, dok će se u Art-kinu Metropolis u petak, 20. studenoga, prikazati film "Pinokio" talijanskog redatelja Matea Garronea.

Isti dan u Kinu Gaj održat će se projekcija filma "Sitne ribe" talijanskog redatelja Claudija Giovanessija s početkom u 20 sati.

Potprogram MEDIA jedini je fond Europske unije koji je namijenjen razvoju europske audiovizualne industrije. Djeluje od 1991., a Hrvatska službeno postaje njegovom 32. punopravnom članicom 2008.

Noć europskog filma realizira se uz financijsku potporu Europske komisije i Potprograma MEDIA te u partnerstvu s mrežom Europa Cinemas i DKE – Uredom MEDIA Hrvatske.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

FILMOVI, KINA