Zagreb

ZAGREB: Interliber 2020. u knjižarama Školske knjige

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon otkazivanja međunarodnog sajma knjiga Interliber, nakladnik Školska knjiga najavljuje poseban sajamski program u svojim knjižarama diljem Hrvatske te u webshopu, gdje će od 10. do 30. studenoga naslovi Školske knjige i Lumena biti dostupni s prigodnim popustom.

"Interliber nije samo sajam. Interliber je blagdan knjige. Počne drugog utorka u studenome i traje do nedjelje. U tih pet dana svijet izgleda drukčije, nekako bolje, i čini se da sve ovo što radimo ima i te kako smisla", ističe urednica u Školskoj knjizi i Lumenu Miroslava Vučić. "Pandemija nam je ove godine ukrala Interliber. No ne i potrebu za susretištem, za razgovorom o knjigama. Upravo stoga Školska knjiga u svim svojim knjižarama od Dubrovnika do Vukovara te u svojoj tridesetoj, internetskoj knjižari, organizira svoj Interliber", poručuje Vučić.

Među novitetima koje bi Školska knjiga u uobičajenim okolnostima predstavila na Interliberu ističu se novi roman Ivana Aralice "Duh zloduha", bolno iskreni dnevnički zapisi Petra Gudelja "Za svojim pjesmama", uspješnica Davida Attenborougha "Život na našem planetu – Moje svjedočanstvo i vizija budućnosti" u prijevodu Dubravke Pleše te izbor iz pjesništva ruskog pjesnika iz sovjetskog razdoblja Vladimira Visockog pod nazivom "Moj cilj – horizont" u prepjevu Luka Paljetka.

Na području ekonomije pozornost plijene dva djela svjetskih ekonomskih zvijezda: "Nerazumno ponašanje" slavnog nobelovca Richarda H. Thalera i "Država poduzetnica" nagrađivane Mariane Mazzucato.

Svim ljubiteljima političkog štiva namijenjena je znanstvena studija "Bosna i Hercegovina 1990 – 2020. - Rat, država i demokracija" Mirjane Kasapović, a "Filozofija humanog obrazovanja" uglednoga njemačkog filozofa Juliana Nide-Rümelina odličan je izbor za prosvjetne djelatnike i druge čitatelje zainteresirane za teme s područja obrazovanja.

U nizu kvalitetnih naslova za djecu izdvaja se knjiga "Kad odrastem želim biti liječnik" Tatjane Barat i Andreja Proševa s pričama o hrabrim hrvatskim liječnicama i liječnicima koji su promijenili svijet i pridonijeli razvoju znanosti.

Osim knjiga iz vlastite naklade, Školska će knjiga u svojim knjižarama ponuditi sva Lumenova izdanja, od najnovijih hitova poput "Ponoćnog sunca" Stephanie Meyer i "Konferencije ptica" Ransoma Riggsa, do provjerenih klasika kao što su "Misery" Stephena Kinga, te trodijelni serijal "Bromelijada" Terryja Pratchetta i "Silmarillion" J. R. R. Tolkiena.

U sklopu sajamske ponude, cijene novih knjiga objavljenih od studenoga 2019. do studenoga 2020. bit će snižene od 15 do 20 posto, dok je starija izdanja moguće nabaviti s popustom od 40 do čak 70 posto.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

INTERLIBER