Hrvatska

MILANOVIĆ: Neka Plenković kaže kako sam to ja pustio sjeme mržnje

"Bilo bi dobro da predsjednik Vlade, umjesto da iz Bruxellesa zapomaže i jadikuje, jasno kaže na koji sam to ja način 'pustio sjeme mržnje i agresije još u kampanji 2016.'"

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Republike Zoran Milanović pozvao je u četvrtak na facebooku premijera Andreja Plenkovića da jasno kaže na koji je to način on (Milanović) "pustio sjeme mržnje i agresije još u kampanji 2016."

"Bilo bi dobro da predsjednik Vlade, umjesto da iz Bruxellesa zapomaže i jadikuje, jasno kaže na koji sam to ja način 'pustio sjeme mržnje i agresije još u kampanji 2016.'", napisao je Milanović.

"Dobro se sjećam te kampanje. Andrej Plenković je po ramenu tapšao i hrabrio ljude koji su mene nazivali izdajnikom. S većinom tih ljudi ja sam u međuvremenu uspostavio koliko-toliko normalan odnos. Tragedija ispred Banskih dvora mogla je imati i neku drugu pozornicu. Njezini korijeni nalaze se negdje drugdje", zaključuje predsjednik Republike Zoran Milanović.

Milanović se time referirao na današnju Plenkovićevu izjavu u Bruxellesu. "Sjeme mržnje i agresije prema meni u eter 2016. godine u političkoj utakmici između HDZ-a i SDP-a tada je ubacio Zoran Milanović", rekao je Plenković dodavši kako je Milanović taj koji je krenuo s etiketama, diskreditacijama i napadima koje je kasnije preuzela krajnja desnica.
"Svu tu mržnju i blato su bacali na mene četiri godine da bi to eskaliralo pokušajem teškog ubojstva, a po meni puno više od toga. Moramo se zapitati odakle korijeni mržnje", rekao je Plenković.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ANDREJ PLENKOVIĆ, ZORAN MILANOVIĆ