Scena

Grupa Tate Romanova objavila Iz razloga!: Poslušajte debi album mlade nade glazbene scene!

Piše: PolitikaPlus

Iz razloga naziv je debitantskog studijskog albuma sve popularnijeg drive pop benda iz Splita Tate Romanova. Splitska scena zadnjih godina dobila je nova bendovska komercijalna i nekomercijalna imena, a ove cure i dečki najviše se ističu kako po pitanju svojeg jedinstvenog zvuka, tako i same postave. Naime, rijetkost je za čuti i vidjeti da u bendu prevladavaju djevojke pa tako imaju frontwoman, fenomenalnu vokalisticu Saru Andrić, basisticu Lanu Beović i bubnjaricu Ivanu Županović, dok je na gitari Ante Jerončić te za klavijaturama iskusni Zdeslav Klarić (Pips, Chips & Videoclips, Sara Renar, Zaprežić Boys). Tu je i Šime Barbarić, osnivač i autor svih tekstova te uz Antu i koautor glazbe.
 


Nakon uspješnih singlova nismo dugo čekali na njihov debitantski studijski album. Zaplovili su na glazbenu scenu potpisivanjem ekskluzivnog ugovora s Croatia Recordsom, a potom dokazali povjerenje najveće regionalne diskografske kuće sjajnim pjesmama Iz razloga, Osim kad ne, Prebrzo, Na radiju, Na rubu maha i U bojama. Potonja je i dalje aktualna, a prati ju odličan spot snimljen na otoku Hvaru. Na albumu se nalaze i još četiri nikad objavljene pjesme, Nakon, Zbog nas, Jurim i Opet radim na beat.
 


I kada su u pitanju balade i brže pjesme Tate Romanova lijepo plove glazbenim valovima, samouvjereno i sigurno. Dokazali su to i na koncertima s kojima su krenuli odmah po završetku najveće krize uslijed globalne pandemije koronavirusa. Prvi komentari publike su odlični, a ono što je sigurno jest da hrvatsko tržište za njih nije okvir nego su već zasvirali i u Bosni i Hercegovini, a očekuje se i odlazak u druge države regije. Bend ne staje i već najavljuju nove svirke, a za subotu 10. listopada najavljuju i izlazak novog spota za pjesmu Nakon.
Njihova glazba nastala je iz razloga, otuda i naziv debitantskog albuma koji nastavlja njihov uspješan glazbeni put, a već imaju materijala i za nadolazeće diskografske izazove.

Album Iz razloga grupe Tate Romanova za sada je dostupan na svim vodećim streaming servisima u svijetu dok će od petka 9. listopada biti dostupan i na CD-u po cijeni od 79 kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TATE RAMONOVA