Zagreb

PANDEMIJA: U Zagrebu 16 novozraženih koronavirusom

Piše: PolitikaPlus

U Zagrebu je u posljednja 24 sata potvrđeno 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom izvijestio je u ponedjeljak zagrebački Stožer civilne zaštite.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u posljednja 24 sata testirano je 384 uzoraka, a među novooboljelima njih sedam su kontakti od prije pozitivnih osoba.

Pet ima negativnu epidemiološku anamnezu, dva su slučaja uvoza iz Francuske i s Kosova, a dva slučaja su još u obradi, kazala je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić na konferenciji za medije.

Tijekom zadnja 24 sata od zaraze koronavirusom oporavile su se 24 osobe, a  za 153 osoba je određena mjera samoizolacije.

Vezano za škole, pozitivna su dva učenika iz dvije osnovne škole, dvije učiteljice iz dvije osnovne škole, dva učenika iz dvije srednje škole. Ukupno je u samoizolaciji 145 učenika osnovnih škola, 47 učenika srednjih škola i tri učitelja osnovnih škola.

Na koronavirus je pozitivna i djelatnica privatnog doma za starije, obiteljski kontakt prethodno oboljele osobe.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč izvijestio je da su tijekom vikenda, 18. 19. i 20. rujna kroz Covid ambulante prošle 632 osobe, izolacija je određena za 13 osoba, a na testiranje je upućeno 245 osoba. Na drive-in punktovima testirano je 313 osoba. Tijekom tri dana vikenda bilo je 107 pozitivnih osoba.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GRAD ZAGREB, PANDEMIJA