Kultura

Miroslav Pelikan: Ciklusi Tea Trostmanna

Piše: Miroslav Pelikan

Prije određenog vremena mogli smo vidjeti novi opus, nove slike Tea Trostmanna iz Dubrovnika.

Nije nevažno reći kako je otac slikara Josip Pino Trostmann, čuveni hrvatski umjetnik a supruga mu je Ivana, uvažena akademska slikarica.

Slikar posebno ističe „ Nema želja nego samo radost igre i pokušaj da se od boje i podloge dobije nešto ljudskom oku ugodno.

Kako su izložbe zbog poznatih zdravstvenih okolnosti karantena slabo posjećene smatrao sam da je pametno podijeliti radove sa prijateljima,javnošću i znalcima preko nove tehnologije,tj.interneta u čemu mi je pomogao prijatelj Tonči Ivanković.

Kako vidite nema snijega ni kiše,nema puno arhitekture ni ljudskoga lika;uglavnom Mediteran u sunčano doba godine;tehnika ulje i akrilik.“

Slikar bilježi svoje impresije na platnu, kartonu i lesonitu,akrilom i uljem, okružen privlačnim i nadahnjujućim motivima, mora, Grada i njegove čarobne arhitekture, ali i cvijeća,otoka.

Kolor je vrlo odmjeren, ali i raznolik, pažljivo doziran.

Niz slika Tea Trostmanna svakako je još jedan od zanimljivih i vrijednih ostvarenja likovnog umjetnika, s posvetom Dubrovniku i njegovoj lijepoj okolici.

Valja srdačno pozdraviti napore Tea Trostmanna u traženju i brušenju vlastitog izraza i trudu da se ostavi i osobni umjetnički trag.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dubrovnik, teo trostmann, slikar, slike