Zagreb

PANDEMIJA: U Zagrebu 54 novooboljele osobe od koronavirusa

Piše: PolitikaPlus

U Zagrebu su u posljednja 24 sata potvrđene 54 novooboljele osobe od koronavirusa, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Sedam novooboljelih osoba zasad je negativne epidemiološke anamneze, 25 osoba su kontakti s pozitivnim osobama, kod tri je novooboljele osobe moguće izlaganje tijekom korištenja godišnjeg odmora, na Pagu i  Hvaru.

Za 11 osoba utvrđeno je da su došli iz Bosne i Hercegovine, za jednu moguće je izlaganje na svadbi u Požegi, a kod dvije osobe moguće je izlaganje na automobilističkom događanju (Zagreb-Novalja/Split). 

Kod preostalih pet novooboljelih epidemiološka obrada u tijeku, kažu u Nastavnom, zavodu.

U proteklom 24-satnom razdoblju provedena su 444 testiranja na koronavirus te je za 146 osoba izrečena je mjera samoizolacije, ističe se u priopćenju.

Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na koronavirus.

"Trenutno je u Gradu Zagrebu 636 aktivnih slučajeva, a 1811 osoba se nalazi u samoizolaciji", ističe u priopćenju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

COVID 19, GRAD ZAGREB