Turizam

FRANKOVIĆ: Britanci i dalje pristižu, Dubrovnik je siguran

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković izjavio je za londonsku radio postaju LBC vezano uz epidemiološku situaciju, kako britanski turisti ne bježe iz Dubrovnika i da je u petak u dubrovačku Zračnu luku raznim avio-prijevoznicima stigao određeni broj Britanaca.

 Franković se u petak još jednom  obratio britanskoj publici na temu turizma u Dubrovniku i epidemiološke situacije, ovaj put u večernjem programu londonske radio postaje LBC, izvijestila je u subotu dubrovačka gradska uprava.

 Drugi je to intervju dubrovačkog gradonačelnika s ovom prestižnom medijskom kućom koja ima više od 2,2 milijuna slušatelja.

 "Britanci ne bježe iz Dubrovnika, i danas je putem različitih avio prijevoznika pristigao jedan broj britanskih turista. Sigurno je da će dio Britanaca odustat od ljetovanja u Hrvatskoj, no ako uspijemo zadržati avione vjerujem da će Britanci doći u Dubrovnik", poručio je u intervjuu gradonačelnik Franković.

 Također je ponovio kako Dubrovnik bilježi jako mali broj COVID zaraženih osoba.

 Svim slušatelja LBC-a poslao je snažnu poruku iz Grada: "Ako ste ikad željeli doći i posjetiti Dubrovnik sada je vrijeme. Dubrovnik nikad nije bio ljepši i Dubrovnik čeka na Vas!"

 Dubrovački gradonačelnik Mato Franković je od četvrtka, od kada je Hrvatska stavljena na crvenu listu Velike Britanije, dao više izjava i intervjua za britanske medije, poput Sky Newsa, ITN, LBC radija, CNN Travel London, s osnovnom porukom kako je Dubrovnik za sve turiste, kao i britanske turiste - siguran.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MATO FRANKOVIĆ, TURIZAM